Kairiajame Dniepro krante Ukraina veržiasi į priekį. Humeniuk: „Viskas gerai“  ()

Žiniasklaida rašė, kad ukrainiečiai kairiajame Dniepro krante prasiveržė pro okupantų gynybą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos atsakė, kas vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tinklaraštininkai, palaikantys karą prieš Ukrainą, pastarosiomis dienomis rašo apie neva sėkmingus Ukrainos kariuomenės veiksmus okupuotame kairiajame Dniepro upės krante Chersono srityje.

„BBC News Ukraine“ tai pranešė spalio 19 d.

Rusai susirūpinę dėl galimos didesnio masto Ukrainos operacijos okupuotame Chersono regione. Spalio 18 d. paskelbta geografinės padėties nuotrauka rodo, kad Ukrainos pajėgos pajudėjo į šiaurę nuo Peschanivkos kaimo (14 km į rytus nuo Chersono ir 3 km nuo Dniepro upės) ir Poimos kaimo (11 km į rytus nuo Chersono ir 4 km nuo Dniepro upės), rašo rusų tinklaraštininkai.

Jie pažymi, kad rytiniame pranešime iš fronto, spalio 19 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė apie priešo oro smūgį Chersono srities Peschanivkos rajone, o tai gali netiesiogiai patvirtinti informaciją apie Ukrainos kariuomenės veržimąsi į priekį.

 

Norėdami pakomentuoti, kas vyksta šioje fronto atkarpoje, „BBC News Ukraine“ kreipėsi į Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovę Nataliją Humeniuk.

„Pirmoji kovinio darbo dalis nėra viešinama. Tai, ką rašo analitikai, yra jų spėjimas. Mes šito nekomentuojame. Viskas gerai. Situacija kontroliuojama“, – sakė ji.

Vakariniame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų štabo pranešime apie Peschanivką neužsimenama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: