„Dabar jiems gresia mirtis.“ Rusijos tankistai pakraupę. Ką įsakė „girtas vadas“ (Foto, Video, Žemėlapiai)  ()

Vyrų artimieji teigia, kad armija ignoravo pastiprinimo ir artilerijos paramos raginimus. Pranešama, kad išgyvenusieji laikomi apleistame name Sofijivkos kaime ir jiems gresia įkalinimas, kankinimai arba mirtis, jei jie negrįš į frontą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-21 „Dabar jiems gresia mirtis.“ Rusijos tankistai pakraupę. Ką įsakė „girtas vadas“ (Foto, Video, Žemėlapiai)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Soc. tinklo „X“ vartotojas, nepriklausomas istorijos tyrėjas @ChrisO_wiki rašo, kad Rusijos tankistai pakraupę.

„Pranešama, kad Rusijos 1-ojo gvardijos tankų pulko kareiviai buvo apgaule prijungti prie „Štorm Z“ būrio. Vykdę „girto vado“ įsakymą prie Kupjansko patyė 80 % nuostolių. Dabar likusieji įstrigę, jiems gresia mirtis.

ASTRA praneša, kad, anot vyrų artimųjų, jie tarnauja 1-ojo gvardijos tankų pulko 3-iajame tankų batalione. Rugsėjo 1 d. jie buvo išsiųsti į Tyškivką Luhansko srityje su nurodymu ten statyti įtvirtinimus.

Tačiau kaip paaiškėjo, užuot statę įtvirtinimus, kariai buvo priversti treniruotis su „Štorm Z“ būriu. Spalio 7–17 d. jie dalyvavo 10 dienų šturme prieš Ukrainos pozicijas netoli Kupjansko.

17 vyrų iš 21 žuvo per nesėkmingą puolimą. Sako, vadas buvo girtas. Tikėtina, kad tai buvo tas pats vadas, kaip pranešama, papulkininkis Čichovas, kuris buvo kaltinamas dėl 300 rusų žūties per tą patį puolimą.

Vyrų artimieji teigia, kad armija ignoravo pastiprinimo ir artilerijos paramos raginimus. Pranešama, kad išgyvenusieji laikomi apleistame name Sofijivkos kaime ir jiems gresia įkalinimas, kankinimai arba mirtis, jei jie negrįš į frontą.

 

Teigiama, kad Sofijivkoje, be išgyvenusiųjų iš „Štorm Z“ būrio, dar 36 yra sulaikyti. Jų artimieji sako, kad „mūsų vyrai nėra bailiai, jie buvo pasirengę negailėdami savęs atlikti kovinę užduotį, bet ne mirti girto vado įsakymu“.

 

Svarbu tai, kad tiek šiuo atveju, tiek anksčiau praneštame epizode, kuriame dalyvavo vyrai iš 12-ojo gvardijos tankų pulko, tankų įgulos nariai akivaizdžiai naudojami kaip pėstininkai fronto puolime.

 

Abu epizodai leidžia manyti, kad nors Rusija akivaizdžiai turi pakankamai žmonių savo tankų daliniams valdyti, ji gali neturėti pakankamai tankų, kad juos sutalpintų. Tai gali būti didžiulių technikos praradimo per pastaruosius 18 mėnesių poveikio ženklas“, – rašo @ChrisO_wiki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: