JAV paprašė Izraelio atidėti Gazos Ruožo nušlavimą. Kas nutiko?  ()

Izraelio ministro pirmininko biuro atstovas sakė, kad niekas nesustabdys šalies kariuomenės planų sunaikinti priešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV paprašė Izraelio atidėti invaziją į Gazos Ruožą. CNN apie tai rašo remdamasi šaltiniais.

Anot amerikiečių, prireikė laiko suteikti humanitarinę pagalbą Gazos Ruože ir paleisti daugiau „Hamas“ įkaitų.

„Administracija darė spaudimą Izraelio vadovybei atidėti (karinę kampaniją – red.) dėl pažangos įkaitų situacijoje“, – sako leidinio viešai neatskleistas informatorius, turėdamas omenyje dviejų amerikiečių paleidimą iš teroristų nelaisvės dieną prieš tai – Judith ir Natalie Raanan.

Tačiau Izraelio ministro pirmininko biuro atstovas sakė, kad tai greičiausiai Gazos kovotojų bandymas sumažinti Izraelio karinį atsaką.

„Šis (karinis) spaudimas neveiks, nes jie buvo paleisti“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad Izraelio planai „išardyti „Hamas“ dėl to nepasikeis.

JAV prezidentas Joe Bidenas sakė „kalbantis su izraeliečiais“, kai buvo paklaustas apie galimą spaudimą atidėti Izraelio sausumos operaciją Gazos Ruože.

 

Po „Hamas“ kovotojų išpuolio 2023 m. spalio 7 d. Izraelis aktyviai reaguoja į teroristus iš Gazos Ruožo, apšaudydamas teritoriją, siekdamas sunaikinti priešą. Spalio 21 dieną į Gazos Ruožą įvažiavo sunkvežimiai, gabenę humanitarinę pagalbą iš Egipto, tačiau palestiniečiai buvo nepatenkinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()