Įvyko stebuklas! Skelbiama, apie dvi paleistas „Hamas“ įkaites. Kas vyksta  ()

„Hamas“ paskelbė pareiškimą, kad „dėl humanitarinių priežasčių“ paleido dvi JAV pilietes – motiną ir jos dukrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas aukšto rango Izraelio pareigūnas, kalbėdamas su „The Times of Israel“, nurodė, kad „Hamas“ paleido dvi įkaites: Judith Raanan ir jos dukrą Natalie.

Pora, kuri turi Amerikos pilietybes, prieš atvykstant į Izraelį buvo perduota Tarptautiniam Raudonajam Kryžiui, sako pareigūnas.

Motina su dukra yra Evanstono (Ilinojaus valstija) gyventojos ir šį mėnesį atvyko į Izraelį švęsti giminaičio 85-ojo gimtadienio ir žydų švenčių sezono.

Prasidėjus „Hamas“ puolimui, Raananų šeima šventė Simchat Torą Nahal Oze, kibuce Izraelyje, maždaug už 2 km nuo Gazos sienos.

18 metų Natalie Raanan neseniai baigė vidurinę mokyklą ir nekantriai laukė, kada galės pailsėti ir aplankyti šeimą užsienyje.

Jau Izraelyje

Judith ir Natalie Raanan sugrįžo į Izraelį po to, kai jas paleido „Hamas“ teroristai, laikę jas įkaitėmis nuo spalio 7 d. atakos, sakoma ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuro pranešime.

 

 „Izraelio vyriausybė, IDF ir visa saugumo institucija toliau dirbs visomis išgalėmis ir pastangomis, kad surastų visus įkaitus ir sugrąžintų juos namo“, – sakoma pareiškime.

IDF atstovas spaudai Danielis Hagari patvirtina, kad Judith Raanan ir jos dukra Natalie buvo paleisti „Hamas“ ir yra Izraelio karių rankose, tačiau smerkia teroristinę grupuotę už tai, kad ji ir toliau laiko dar apie 200 belaisvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()