„Atrodo, kad visas pasaulis bando visiškai palaužti tautą“  (71)

„Mūsų pusėje yra stiprybė. Ir tiesa yra mūsų pusėje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas mecenatas, verslininkas ir visuomenės veikėjas Leonidas Nevzlinas savo „Facebook“ paskyroje rašo apie tai, ką išgyvena žydų tauta šiomis dienomis.

Iš visų pasaulio kampelių – įskaitant Vakarų pasaulį – gaunama pranešimų apie vis daugiau įvykusių antisemitizmo aktų. Į sinagogą Berlyne įmesti Molotovo kokteiliai. Ant namų, kuriuose gyvena žydai, nupieštos Dovydo žvaigždės. Didžiulis propalestinietiškas (ir atvirai antisemitiškas) mitingas Londono centre. Pranešimai apie pasikėsinimus į izraeliečius, studijuojančius Amerikos universitetuose. Jau nekalbant apie išpuolius prieš Izraelio konsulatus Stambule ir Amane...

Atrodo, kad visas pasaulis bando visiškai palaužti tautą, kuri išgyvena blogiausias dienas po Holokausto.

Bet jiems nepavyks.

Šiomis dienomis laisvojo pasaulio lyderiai atvyksta į Izraelį su solidarumo vizitais. Joe Bidenas, Rishi Sunakas, Olafas Scholzas, Ursula von der Leyen, Roberta Metsola... (V. Zelenskis taip pat yra su mumis, net jei politikai eilinį kartą pasielgė nederamai jo atžvilgiu). Visi jie kalba apie besąlygišką paramą Izraeliui. Visi jie pasiruošę mums padėti kovojant su blogiu, su kuriuo susiduriame.

 

Šie vizitai gali atrodyti kaip formalumas, tačiau jie turi svarbią prasmę. Jie parodo, kad nesame vieni. Ramybė mūsų pusėje. Mūsų pusėje yra stiprybė. Ir tiesa yra mūsų pusėje. Ir nei nacizmas, nei terorizmas, nei antisemitizmas mūsų nesulaužys.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai (71)