„Atrodo, kad visas pasaulis bando visiškai palaužti tautą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-10-20 09:29
Patys kalti, pradėjo stumt musulmonus iš jų namų kiekvieną karą vis mažindami jų teritorijas. Lygiai kaip žydai be savo namų išsilakstė po visą pasaulį taip dabar plinta palestiniečiai.
Benediktas 2023-10-20 09:41
Man keistai, kai arabai ir ne tik, verkia dėl Izraelio teritorijos padidėjimo, kai patys arabai tuos karus pradeda. Palestina visada buvo ne tik arabų, bet ir žydų žemė, žydai joje irgi visada gyveno. Reikėjo sutikti dviejų valstybių įkūrimu Palestinoje ir gyvent taikiai ir niekad Izrealis nebūtų pažeidinėjęs JT patvirtintų sienų. Čia buvo realus teritorinių ginčų išsprendimo variantas. Bet arabai nori visą žemę pasisavinti tik sau - ir gauna per galvą visada, nes yra technologiškai labiau atsilikę. Nematau teisybės - jei Izrelis būtų panaikintas ir žydų ten neliktų. Kažkodėl media arabus vaizduoja kaip nuskriaustus, nors jie patys nenori gyenti taikiai. Tiesiog šoka ant stipresnio - ir pabaiga aiški visada būna. Palestiniečiai - Gazoz ruožę - tai išvis - HAMAS įkaitai. Kad jie tokiai tapo - Izrealis nekaltas, kalti patys arabai.
immortallt 2023-10-20 09:58
Benediktas, tai sakai gruzinai užpuolė maskolius? Ar tu tikrai tikras, kad viskas vyko taip kaip pasakei? Ir ar tikrai manai, kad net ir JT pasiūlytas variantas, kai teritoriją išskaidai su tokiais intarpais ir dar išstumdai ten jau gyvenančius žmones pagal tautybę/religiją iš jų gyvenamų namų/žemių, tikrai nekelia jokių pykčių? Kad kažkas tave užpuolė, ir jei nori taikos, tu nepleti savo teritorijos ten atkeldamas savo žmones ir dar didindamas įtampą regione. Taip darai, jei tiki savo karinės jėgos viršenybe ir dzin tau kariniai konfliktai ir nori tiesiog žemių. O verkimas, kad žydai labai kenčia yra tik verkimas. Žydai palestiniečių užmušė šį mėnesį jau arti 4000. Iš kurių vaikų 1200, t.y. žydai palestiniečių vaikų užmušė jau daugiau, nei viso žydų buvo užmušta. Tiek žydai, tiek palestiniečiai, tiek gretimos šalys ten visi yra prisidirbę. Tame ir esmė, visi velnių priėdę, bet žydai kažkodėl geriečiai. Tik palestiniečius skerdžia ir nerūpi jiems vaikai, ką jau kalbėti apie civilius. Dar realiai HAMAS nepradėjo naikinti ir jau paskelbė, kad Gazos ruožo dalį teritorijos pasiims. Taip dar didinant įtampą, kai 4 milijonų populiacija ir taip susigrūdus 1,5-2x tankiau nei Paryžiuje ar 6-8x tankiau nei Vilniuje. O matai teisybės, jei palestiniečių 4 milijonai būtų iššžudyti? Ar pvz. žinojai, kad iki šių metų per 15 metų žydai nužudė ~6500 palestiniečių? Tuo tarpu nuo palestiniečių teroristų žuvo ~300 žydų. Palestiniečių vaikų žuvo daugiau nei žydų iš viso. Tai ar tikrai žydai čia labiausiai nuskriausti?
donatasv 2023-10-20 10:00
Tai ir Lietuvoje jų gyveno gal atplėšiam šmotą? Sugeba jie pritraukt aplink save neapykantą ir paskui visi kalti, nors tiesiog banaliai reikė pasielgti žmoniškai, o nevaidint auką ir dar labiau stumt arabus į kampą ir augint dar didesnę neapykantą. Gavai savo valstybę ko nesugebėjai padaryt per visą savo egzistencijos laikotarpį tai ir gink savo žemes, o ne plėšk dar daugiau. Žydelis niekad nemokėjo dalintis tai ir nekentė daug kas jų dėl to.
qrad 2023-10-20 10:13
Islamas yra vėžys, kuris nesiderina su civilizuotu pasauliu. Ir dar ilgai ir nuobodžiai turėsim reikalų su musulmonais. Bet žydai irgi nėra jau tokie švelni ir pukuoti. Kai buvo įkurtas Izraelis, nu neviskas taip gražiai vyko. Vykdomi karo nusikaltimai prieš palestiniečius nėra pateisinami ir turi būti smerkiami.
Benediktas 2023-10-20 10:15
Prie ko čia žydai? Bet jei žemaičiai - būtų atskira tauta, norėtų įkurti savo valstybę, nes su lietuviais nesugyventų, turėtų nesuderinamus skirtumus - jie turėtų teisę į tai. Bet su Lietuva truputį kitokia situacija, nors arabai sudarė daugumą gyventojų, jie neturėjo suverenios valstybės Palestinos teritorijoje prieš Jungtinių Tautų padalinimo planą. Tai buvo tiesiog teritorija, kurioje gyveno arabai ir žydai. Arabai kažkodėl mano, kad tai tik jų teritorija.
donatasv 2023-10-20 10:32
Žydeliai mano, kad ten tik jų teritorija nors jų buvo kaip pats sakai mažuma. Pats JT sprendimas kontroversiškas, negano to dar ir tą patį JT sprendimą žydelis perlipo. Tai dabar ir kenčia...
kionig 2023-10-20 10:39
Pagaliau! T.lt aišku pradėjo labai blogu startu publikuodami labai šališką pranešimą.. Deja, pusę pasaulio yra supuvę.. "Žinomas mecenatas, verslininkas ir visuomenės veikėjas Leonidas Nevzlinas" Kažkodėl aš tokį asmenį pirmą kartą girdžiu, kuo jis taip nusipelnęs? Kad žydas? Oj atleiskite: Normaliai... O kai žydai pirmąjį savo premjerą nužudė, todėl, kad jis bandė sutaikyti palestiniečių ir žydų tautas? Kur buvo tas diDYsis VerKslynikas? Rusijos rublius šakėmis vartė?
Benediktas 2023-10-20 11:06
Iš kur ištraukei, kad žydai taip mano? Žydai nuo pat pradžių buvo už JT tautų pasiūlytas sienas - kur teritorija toli gražu buvo nuo visos teritorijos.
Dannas3 2023-10-20 11:19
Smagu, kad bent cia prieinam bendros nuomones, kad per daug suvelta situacija yra. Nes jei pagal feisbuka, tai tik zaidziama ant emociju, kad nupjove 40 kudikiams galvas(false) ir dzin, kad kita puse nuzude daug daugiau vaiku. Idomu sita istorija stebet is pateikiamos informacijos, kaip bamdoma zaist zmoniu protais. Hamas nupjove kudikiams galvas( false), smerkiam palestiniecius. Zydai subombina ligonine( ko gero irgi false), bet kas ne arabai, nelabai smerkia.
Benediktas 2023-10-20 11:26
Situacija nėra kažkokia super sudėdinga. Jei Iranas ir Rusija taptų demokratinėmis. Žydai su palestiniečiais išspręstų šitą klausimą žmoniškai - sukurtų valstybes pagal JT planą ir gyventų taikiai. Nebūtų jokio Hamas, Hesbolah. Sirijoje diktatūra irgi griūtų.
donatasv 2023-10-20 11:42
Tai palygink kiek JT atsriegė žemės kur žydų buvo mažuma ir kiek jie patys okupavo, ir nekils kvailų klausimų.
Benediktas 2023-10-20 11:45
Pasižiūrėk istoriją, kas pradėjo karus prieš Izraelį. Tegul nepuola Izraelio - Izraelis nedidins savo teritorijos. Teritorija niekeno neįteisinta. Arabai nenorėjo įkurti savo valstybės - jiems reikėjo visko.
donatasv 2023-10-20 11:52
Visų pirma ten niekad nebuvo izraelio pradėk nuo istorijos pradžios, ne nuo vidurio paskui ieškok kabliukų.
Benediktas 2023-10-20 11:54
Izraelio nebuvo, kaip ir nebuvo Palestinos. Bet visada buvo teritorija, kurioje gyveno žydai ir arabai - va tau pradžia. Ta teritorija, kurioje gyveno žydai ir arabai visada buvo imperijų dalis. Nebuvo tokios valstybės - Palestina. Čia tiesiog - vietovardis.
lizunas 2023-10-20 12:00
Jo Arabai šventuoliai. Ką daro Vokietijoje, kuri juos šiltai priėmė? Degina viską iš eilės atsidėkodami. Ten gyvenantys ant tiek jau pritaria tam Hamas smurtui…
immortallt 2023-10-20 12:25
Benediktas, tai tavo argumentas, jei teroristas ar koks bėglys įbėgs į darželį slėptis, skambinam armijai ir subombarduojame darželį su artilerija, nesvarbu vaikai, tėvai ir personalas esantys darželyje, nes gi patys ginkluoto bėglio neišvaro, t.y. jį slapsto? Čia omeny Lietuvoje irgi taip darome? Pasaulyje 1,8 mlrd. musulmonų. Sakai jie visi yra teroristai ir nori krikščionis išžudyti? Kai krikščionių 2,4 mlrd. (išpūstas skaičius, nes dauguma netikintys ir nepraktikuojantys bus suvaryti), tai musulmonas kiekvienas po vieną užmušęs senai būtų pribaigę mus. Aš neturiu pasiūlymų kaip kovoti ir neapsimetu, kad žinau sprendimą, tik nemanau, kad yra greitas sprendimas. Kai pradės problemą iš esmės spręsti, praeis koks 40 metų (kaip biblijoje), kol išsispręs konfliktas. Aš kalbu tik apie komunikaciją - žydai angeliukai, gerieičiai, o palestiniečiai, visi iki paskutinio iš 4 milijonų yra teroristai, žudikai, visi galvas kapoja ir prievartauja moteris, įskaitant kūdikiai. Net jei tik palestiniečiai visi būtų buvę teroristai, tai į Izraelio pusę būtų įsiveržę ne keli/keliolika šimtų, o šimtai tūkstančių ir visus žydus būtų realiai išskerdę. Va tada tai būtų didžiausia nelaimė nuo Holokausto. Žinau tik viena, jei nenaikini priežasčių, kodėl teroristinės organizacijos susilaukia didelio palaikymo iš palestiniečių, tai teroristai ir kursis tarp palestiniečių. Žudymas civilių ir ypač vaikų tūkstančiais, žemių grobimai, segregacija, skurdas, švietimo trūkumas, bazinių poreikių neužtikrinimas bus tarp pagrindinių priežasčių. Jei taip teoriškai (praktiškai neįsivaizduoju kaip būtų įmanoma įgyvendinti), tai palestiniečių ir žydų populiacijos turėtų būti suplaktos į vieną katilą. Gyventi tuose pačiuose daugiabučiuose žydai ir palestiniečiai, ten pat mokytis, dirbti, pramogauti ir t.t. Jei apžvalginininkas nemelavo, tai HAMAS civilinių objektų nuo pasirašyto susitarimo Izraelyje nebombordavo. Žydai bombardavo. Benediktas, kad žydeliai jau nekukliai už JT teritorijos ribų išėję. Tai sakyti, kad jie už jas buvo nuo pat pradžių, nieko nereiškia. Benediktas, pradedi ateiti į tinkamą klausimą, jei nebuvo nei Palestinos, nei Izraelio tenais, kokio velnio šachmatų lentos principais pagal neva didesnes koncentracijos palestiniečių ir žydų reikėjo brėžti sienas ir sukurti dvi valstybes, kai realiai turėjo būti viena valstybė, kurioje nebūtų valstybinės religijos. Kur nebūtų tautinės ar religinės diskriminacijos? Ai, tada žydai nebūtų savo valstybės gavę, ne esmė, kad jie tokios niekada ir neturėjo. Vietoje to patys sukūrė užprogramuotą konfliktą, kuriame jie vienašališkai oponuojančius skerdžia. Sakai savo populiaciją labiau saugo? Bepigu tai daryti žydams, kai realiai valstybės startą prafinansavo JAV ir dėl istorinių aplinkybių milžiniška "išeivija" (kabutėse, nes techniškai nebuvo iš kur jiems emigruoti), savo verslus, verslo ryšius, pinigus nukreipė į Izraelį.
qrad 2023-10-20 12:28
Nu bet taip graudžiai atrodo, kaip kai kurie mūsų "garsūs" facebook influenceriai. Puola ant žmonių, kurie nepalaiko nekaltų palestinos civilių žudimą ir išvadina hamas teroristų rėmėjais. Kas dėl subombarduotos ligoninės, tai čia labai gudrus žingsnis padarytas iš žydų pusės. Jeigu realiai Izraelis ir susprogdintu kokias ligonines ar mokyklas, tai galės pasakyti, kad čia fake news yra, nes jau taip buvo.
donatasv 2023-10-20 12:31
Nu tarkim po antro pasaulinio karo nieks nenorėjo žydų atgal tai sugrūdo į anglijos kolonijos teritoriją, apibrėžė sienas ir pasakė gyvenkit čia. Bet visas tas sprendimas buvo įvykdytas arabų sąskaita. Nieko čia keista, kad tie pusiau laukiniai arabai kurų niekas nepalaiko pradėjo priešintis ir darė taip kaip sugebėjo. Ko pasekoje užsidirbo teroristų vardą. Niekas arabų nepalaikė vien dėl to, kad reikėjo atsikratyti žydais nes žydas nebuvo bendruomenės dalis kurios visi laukė grįžtančių po vokečių nesamonių. Kaltininkas konflikto yra vakarai (+ žydo gyvenimo būdas) bet visame kame bent jau dabar vakarai smerke hamas, bet neleidžia naikint palestiniečių, o tai yra savo klaidų taisymas. Tas pats JT turėjo iškart užstot arabus, kai izraelis pradėjo atiminėt jų žemes ir negerbt JT užbrėžtų sienų. Dabar pats izraelis turi padėti tašką istorijoje ir bandyt siekt taikos, o ne keršyt, kas vėl iššauks dar daugiau tokių nesąmonių. Eitų geriau ruskelį žudyt tikrąjį (bent jau šio konflikto) kaltininką...
Dannas3 2023-10-20 12:50
Teisybes delei jie turi irodymu del bombardavimo, kad tai buvo ne ju raketa. Nezinau ar jie visiskai legitimus. Siaip cia labiau atrodo kaip teroristu(hamas) modus operandi, subombarduoji, kad suvienytum ir pasiektum pergale propagandiniam kare. Kita vertus, patys zydai pries tai skelbesi, kad smogs ten, negana to, iskart po smugio, kazkuris izraelio ministras parase twiteri, apie sekminga operacija, sunaikinant teroristus ligonineje. Netrukus irasas buvo pasalintas. Ir kaip zinant tai, gali but tikras, kas yra tikrasis kaltininkas. As ir vakar taip nepatikejau is pradziu, kai vakar paskaiciau pas Tapina, jog vyks renginys, kad palaikyt hamas. Tai yra apgailetinas etikeciu klijavimas ir rinkimasis populiarumo tasku.