„Atrodo, kad visas pasaulis bando visiškai palaužti tautą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-10-20 16:18
Įteisinti savo valstybę. Vat kai sugalvojo įteisinti savo valstybę, susigalvojo patys ir JT, kad nors populiacijos vietinių, vadinkime palestiniečių, yra daugiau, bet teritoriją padalinkime po vienodai. Ne esmė, kad toje pačioje teritorijoje gyvena ne tik žydai, bet ir tie vadinami palestiniečiai. Nu tada žydai palestiniečių pas save matyti nenorėjo, tai išvarė juos, nes nu ten gi Izraelis, savo valstybę norėjo sukurti. Bet kiek pasaulyje yra šalių, kur nėra konfliktų, ir kuriose vienoje šalyje liko tik vienos tautos ar vienos religijos atstovai ir kur yra taika? Tuo metu žydams "protingas" sprendimas buvo pradėti terorizmo atakas (pradininkai regione), nuvaryti palestiniečius nuo dar daugiau žemių ir jas užimti. Tai vat nekaltučiai žydai, kurie užsimanė valstybės kažkur, bet blogi palestiniečiai nenorėjo pasitraukti ar tiesiog išmirti ir dabar gimsta iš tos neapykantos ir konflikto terorizmas. Na ir taip užėmė dar daugiau žemių. Dabar žydų daugiau, nes prasidėjo masinė imigracija iš viso pasaulio žydų, ir realiai ten gyvenusių ar kurių tėvai gyveno nuo neatmenamų laikų žydų ten yra nykstamai maža dalis. Tai gal maskoliai irgi norėjo savo valstybę praplėsti, nes maskoliams neužtenka vietos, tai Ukrainos žemes sugalvojo prisijungti. O ukrainiečiai taigi pasispausti gali. Taip ir neatsakei į klausimą, ar darželį Lietuvoje su artilerija sulyginti reikėtų, jei jame slėptųsi teroristas?
donatasv 2023-10-20 16:47
O kas nors draudžia izraeliui susidoroti su hamas iš vakarų? Nesuprantu ko tu nori, kad palaimintume izraelį nušluot gazos ruožą su visais gyventojais?
Benediktas 2023-10-20 16:54
Nelaiminu nugriovimo. Čia nėra psirinkimo tarp blogo ir gero sprendimo. Visi blogi: nieko nedaryt, nugriaut Gaza bet išvalyt Hamas, atiduot pusę žemių. Visi kažkodėl tikisi - kad Izraelis turėtu pasiaukoti - ir nieko nedaryti. Aš manau jie nesiekia nugriauti su žmonėmis. Taip, tie žmonės neturi kur eiti. Bet ten jiems vel nebus gyvenimo, kai Hamas vel eilini karta iš Gazos apšaudys Izraeli 5000 raketų. Palestinieciia Gazoje yra įkaitai - bet kokiu atvjeju ir ateityje. JT turetu siulyti kazkoki projektą, susitarimą su aplinkinėmis šalimis ir pačiu Izraeliu, kuris leistų ir pasirūpinti žmonėmis ir leistų Izraeliui išvalyti Gaza nuo neroristų, sunaikinti jų tunelius. JT turetu skirti tam pinigų. Čia nėra tik Izraelio problema, kad Hamas juos apšaudo pastoviai. Prieš terorizmą reikia visiems kartu kovoti - kas turėtų būti JT pirmas darbas. Ten dar įkaitai yra. Vienu ž. Rusija ir Iranas planavo šitą operaciją ilgai, planavo, kad Izraelis bet kokiu atveju praloštų.
donatasv 2023-10-20 17:25
Kas taip tikisi? Visi žino izraelis košės užsimaišė pats ir dabar lai sprendžia kaip nori jų problemos bet atakuot aklai palestiniečius kaip jie norėjo be pasmerkimo nieks neleis. Virš milijono gyventojų 24h išsikraustyti... čia neįmanoma.
Benediktas 2023-10-20 17:34
Jei košės užmaišymas - noras įkurti savo valstybę ir jos įkūrimas - tai nėra blogas noras/veiksmas. Palestiniečiai jau taip gyvena 70 metų, jei jiems Hamas veiksmai irgi nepatinka, nepatinka būti jų įkaitais, tai tegul duoda Izraeliui juos išvalyti. O jei palaiko Hamas, tai ko jie tikejosi eilinį kartą apšaudydami Izraelį. Ne tik apšaudydami, bet ir pjaustydami gerkles bei imdami įkaitus.
donatasv 2023-10-20 17:50
Gavo valstybe, reikė gint, o ne plėšt dar daugiau teritorijų. Čia jau blogas noras ir gali nekliedėt ieškodamas pateisinimų. Patys kalti virš lemo žmonių sustūmė į labai mažą teritoriją, tegu dabar ir krapšto kaip nori hamas be civilių aukų.. grobe žemes ir verke, kad juos išžudyt nori prisidengdami genocidu.
Kyborg 2023-10-20 18:07
Kažkoks labai nevykęs tavo pavyzdys. Ar nors vienas sviedinys, nors viena kulka nukrito rusijos teritorijoje? Ar vis tik 2008 konfliktas vyko JT pripažįstamoje Sakartvelo teritorijoje?
Benediktas 2023-10-20 18:21
Tą pačia dainelę giedi. Tos žemės yra niekeno, niekur neįteisintos. Žemių paėmimas yra atsakas už agresiją ir savo miestų atitolinimas nuo teroristų. Jei norės gyventi kaip žmonės, tai grąžins tas žemes. Izrealeis irgi suineteresuotas užbaikti šituos karus.
donatasv 2023-10-20 18:35
O kaip kitaip gali užgiedot? Arabų lygiai toks pat atsakas kaip ir žydų. Tą žemė niekad nebuvo vien tik žydų, pats sakai jų ten buvo mažuma. Dėl šitos žemės kovot arabai turi dar daugiau teisių nei žydai. Taip kad šituo klausimu žydo užstot nesiruošiu. Kad ir kokie laukiniai arabai bebūtų bet šiuo atvejų jų teisės buvo pažeistos namai atimti ir aš nesitikiu iš jų švelnių žodžių žydeliui.
Benediktas 2023-10-20 18:41
už agresiją ir savo miestų atitolinimas nuo teroristų. Tos žemės yra niekeno, niekur neįteisintos.
qrad 2023-10-20 19:27
Vyksta diskusija apie nieką. Niekas čia neteisina Hamas teroristų. Bet kalba eina, kad Izraelio armija patys elgiasi, kaip teroristai, kurie žudo nekaltus Palestinos civilius. Nuo šio konflikto pradžios jau yra daugiau pražudyta palestiniečių, nei pačių žydų. Bet tikriausiai palestiniečių gyvybės mažiau vertos, nei žydų? Benediktas, tai tu pateisini Palestinos civilių žudymą?
donatasv 2023-10-20 19:33
Atsipeikėk. Didžioji Britanija kolonizavo palestiniečių žemes, kurias vėliau UN padalino arabams ir žydams. https://history.state.gov/milestones/19 ... sraeli-war
Benediktas 2023-10-20 19:46
Nepateisinu. O tu pateisini žydų civilių žudymą? Čia karas, tik Hamas slepaisi už civilių. Jei arabai taip pat nenori Hamas teroristų, tegul leidžia juos sunaikinti, kad užbaigti tuos Izraelio apšaudymus raketomis.
Benediktas 2023-10-20 19:47
Dar anksčiau žiūrėk. Nebuvo tokios valstybės, kaip Palestina. Buvo teritorija pavadinta Palestina kazkieno, kurioje gyveno žydai ir arabai.
donatasv 2023-10-20 19:56
Anglai kolonizavo ir apreiškė pirmieji kaip palestinos kolonija. Tai ką išstūmė žydelis iš namų?
Benediktas 2023-10-20 19:57
Ne anglai pavadino ta teriotorija Palestina ir nebuvo ten jokios palestinieciu valstybes ikurtos, nei pries anglus, nei anglu kolonijos statuso metu.
donatasv 2023-10-20 20:02
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mandate_for_Palestine Izraelio čia tikrai nėra. Jei jau eini pagal raštą tai ir eik...
Benediktas 2023-10-20 20:08
Nebuvo nei Palestinos valstybės, nei Izraelio. Buvo žydai ir arbabai teritorijoje, kurią kažkas pavadino Palestina. Nėra kad žydai jau Palestiniečių įkurtoje susiformavusioje valstybėje atėjo iš niekur ir susikūrė savo valstybę. Žydai turi tokią pat teisę toje teritorijoje kurti savo valstybę, kaip ir palestiniečiai savo. JT siūlė tai padaryti taikiai ir pamiršt šitą reikalą.
donatasv 2023-10-20 20:21
Kad suformuot dvi valstybes tereikė pasirašyt popierius ir visi laimingi... nieko nereikė išgyvendinti iš savų namų ir žydelį puola naciai čia pagal tave ir žydus.
Benediktas 2023-10-20 20:27
Taigi nebuvo teritorija perskelta per pusę mechaniškai, buvo atsižvelgiama į daug dalykų - kad maksimaliai tenkintų abi puses. Tai aišku, jei tu nori ir žydų žemės, tai žinoma nepasirašysi sutarties. Reikejo ieskoti kompromiso. O tai kas yra sienu demarkacija? Užrašo kordinates, pasirašo popierius - ir abi civilizuotos pusės laikosi to sisitarimo. tarptautinė teisė ir JT tautos gina sienų susitarimus, bei pažeidimo atveju įvardina, kas yra agresorius, bei suteikia aukai pagalbą. Agresorius - kuris pirmas užpuolą. Auka - kuri ginasi nuo agresoriaus. Jau kai giniesi, tai gali eiti ir į puolimą - kaip daro Ukraina ir Ukraina gauna pagalbą iš pasaulio, nes ji ginasi. Užpuolė pirma - Rusija. Čia Gyveno taikiai - ir pyst kartas nuo karto paleidžia raketas iš Gazos. Ko jie Gazoje tikisi ir laukia? Kad toliau leis Hamas tupeti pozeminese gamyklose ir gamintis raketas kitam kartui?