„Atrodo, kad visas pasaulis bando visiškai palaužti tautą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-10-20 13:05
Susiskaldė pasaulis ten kur jis turėjo seniai suskylti. Musulmonų bėdų ignoravimas leido izraeliui išsidirbinėt. Gal dabar bus suinteresuoti visgi ieškot taikos.
qrad 2023-10-20 13:08
Nu bet iškart visą pasaulinė main stream žiniasklaida paskelbė, kad Izraelis subombardavo Palestinos ligoninę. Po dienos paskelbė, kad čia patys Hamas susprogdino tą ligoninę. O dar kitą dieną skelbia, kad čia fake news ir, kad buvo susprogdinta tik automobilių aikštelė netoli ligoninės. Tai kokia informacija galima išvis pasitikėti? Kuom bus galima tikėti, jeigu realiai bus susprogdintas koks civilinis objektas ir bus daug žuvusiųjų? Toks, kaip Užkalnis išvis geras yra, jeigu kritikuosi Izraelį ir jos kariuomenės daromus nusikaltimus prieš Palestinos civilius, automatiškai tapsi Hamas teroristų palaikytoju. Ir jis iškart banina tuos, kurie turi kitokią nuomonę.
Benediktas 2023-10-20 13:24
Kam Izraeliui bombarduoti ligoninę? Kokia iš to nauda? Ar žydai panašūs į begalvius barbarus? Nebent piloto klaida arba bomba nukrypo nuo kurso, bet abejoju, kad pas Izraelį tokie ginklai.
qrad 2023-10-20 13:47
Tokia pati nauda, kaip Rusams subombarduoti Ukrainiečių ligoninines ir mokyklas. Okupantai taiko tokią pačią strategiją, subombarduojant svarbius civilinius objektus, kad iš tos teritorijos pasišalintu kuo daugiau kitataučių ir po okupacijos būtų galima apgyvendinti savus piliečius. Izraelis jau senai taiko tokia strategiją.
Benediktas 2023-10-20 13:56
Nu tikrai jie neturi tokios strategijos kaip rusai - nepasakok.
Dannas3 2023-10-20 14:13
Paklausk to izraelio ministro kuris suskubo dziaugtis sekminga operacija
Dannas3 2023-10-20 14:14
Nu ne, beda kad hamas tikrai dengiasi ligoninemis ir darzeliais. Naudoja civilius kaip skydus.
Benediktas 2023-10-20 14:19
Gal nori kas pakalbėt, kaip Hamas paleidžia 5000 raketų į Izraelį taikos metu? Manau niekas nenori, nes „Izraelis blogas ir taškas“. Jei Izraelis neturėtų priešraketinio kupolo ir kariuomenė slėptųsi už civilių namų, bei namai pagal įstatymą neturėtų slėptuvių - kiek būtų buvę aukų Izraelyje.
immortallt 2023-10-20 14:26
Per 15 metų iki 2023 metų 6300 nukautų palestiniečių vs 300 žydų. Iš tų 6300 berods 1/3 vaikai. Nu panašu į barbarus, begalvius, ar kitą epitetą kurį pasirinksi, ar ne? Benediktas, pakartosiu klausimą, jei pavojingas bėglys ar tas pats teroristas įbėgs į darželį, ar bombarduosi darželį su visais vaikais, tėvais ir personalu? Lietuvoje? O Gazos ruože? Kodėl galvoji, kad dangsto savo noru? Bandys išduoti - nukankins viešai, kad kitiems būtų pavyzdys. Čia jau nekalbant apie gyventojų tankį.
immortallt 2023-10-20 14:30
Apiek ką Tapinas rašė, ten "kito lygio" renginys. Ten aiškina, kad iš vis jokios HAMAS atakos nebuvo ir pan.
Dannas3 2023-10-20 14:42
Imortal na taip, bet lyg nemaciau plakatu, kur palaikytu hamas. Bet mes nusprendem, jei nepasmerki hamas, reiskias palaikai juos. Bet juk ir mes abu sitam forume, savaime suprantama, smerkiam hamas, bet tuo paciu ir bandom pateisint pateikdami priezastis del ko tai ivyko. Is sono, koks reksnys gali toki dalyka susiet su hamas palaikymu. Ir numanau, jei tokias mintis reikstume, kur pas Tapina ant sienos, tai taip ir butu.
Benediktas 2023-10-20 14:47
Nesimato, šitoj diskusije, kad kažkas smerktų Hamas. Tipo savaime suprantama, kad visi smerkia - nesimato.
UTF16 2023-10-20 14:53
Hamas yra žiurkės, kurios užėmė ir laiko valdžią Gazos ruože neteisėtai. Bet tai yra nereikšminga detalė. Vietiniams gyventojams Hamas arba patinka, arba nerūpi, arba nepatinka, bet jie nieko negali ar nenori padaryti. Ten ta pati situacija kaip su Putinu Rusijoj. Hamas grupė nėra pati populiariausia, nes jie ne patys radikaliausi kraugeriai. Pati populiariausia vampyrų grupuotė, mušanti Gazoje visus populiarumo rekordus, yra Palestinos islamo džihadas:
donatasv 2023-10-20 14:57
O matosi, kad kažkas girtų hamas?
Benediktas 2023-10-20 15:07
Ne girti reikia, o smerkti. Nesimato smerkimo
donatasv 2023-10-20 15:10
Visas hamas elgesys yra pasmerktas ir niekas net nediskutuoja tuo klausimu ar reik susidoroti su hamas ar ne. Vienintelis klausimas kaip tai padaryt ir kiek palestiniečiai nukentės šitam konflikte ir kokios pasekmės gali būti vienokiu ar kitokiu atveju.
Benediktas 2023-10-20 15:26
Niekas net diskutuoja, kad atrodo, kad Izraelis dėl visko kaltas, ką bedarytų. Sutikit - Izraeliui sėdėt rankas sudėjus ir pagrūmoti piršteliu - kak „daugiau taip nedarykit“ irgi ne sprendimas - jie taip darė ir darys. JT irgi nieko nedaro ir nedarys. Amerika irgi nieko nedarys. Iranas darys, Rusija darys, Sirija darys, Libanas darys. Kam lieka kažką daryti iš Izraelio pusės? Tik pačiam Izraeliui. Tokioje situacijoje Izraeliui dabar atiduoti/grąžinti pusę teritorijos, kurią valdo - ne sprendimas. Galvojat, tada baigsis viskas? Kol diktatūros aplinkui - nesibaigs, bus dar didesni mūšiai ir didesni nuostoliai Izraeliui, nes arabai arčiau pritems raketų ir tankų. Izrealiui nėra šioje situacijoje lengvų sprendimų, kur pasakai: "Hamas, išlyskit iš tunelių ir pasiduokit!" - ir jie išlys ir pasiduos.
immortallt 2023-10-20 15:35
O tai iš tavęs žydų smerkimo daug yra? HAMAS yra kaip pasiutęs šuo, jei kiši ranką, tai įkas. Kaltas pasiutęs šuo, ar pats, kad kiši ranką? Ar pasiutęs šuo yra geras ir tinkamas civilizuotam pasauliui? Aišku ne. Ar vienas pasiutęs šuo, reiškia, kad visus šunis reikia išnaikinti, ir veterinarinėje klinikoje visi kiti esantys narvuose šunys, kurie nėra pasiutę, yra blogi ir juos reikia išnaikinti? Omeny absoliutizmas 105% eina. Jei iš Maskolyno žmonės dar gali pabėgti, tai iš Gazos ruožo galimybės pabėgti yra arti nulinių. HAMAS yra viena iš organizacijų, tai nėra kažkokia oficialiai atstovaujanti palestiniečius organizacija, tik dėl mano jau ne kartą vardintų priežasčių turinti didelė palaikymą organizaciją. Ir šiaip ne kartą kartojau, kad HAMAS nėra geriečiai ir kad jų veiksmai blogi, bet tu vis laikaisi pozicijos, jei teroristas įbėgs į darželį Lietuvoje ir darželinukai su auklėmis neišmes patys to teroristo, tai su artilerija darželį sunaikinti reikia, kad nė vieno gyvo neliktų, nes darželinukai teroristą slapsto. Tikrai problema diskusijoje pasmerkimas HAMAS. Dar kartą viešai ir aiškiai HAMAS (būtent organizacija, ne visi palestiniečiai, kaip čia daugelis sugretina, ar visi musulmonai, kaip dalis sugretina) nėra geri, jų veiksmai nėra teisingi ir jų veiksmai tikrai neveda link taikos. Bet HAMAS atsiradimas Palestinoje (ar bet kokios kitos ekstremistų grupuotės atsiradimas ateityje, kuris 150%, kad bus) yra pasekmė istorijos, ne religijos ar tautos kultūros. Ir HAMAS nesunaikins jei trečdalis žuvusių bus vaikai, o ir iš suaugusių >50% bus civiliai. Taip tik paskatins atsiradimą kitos teroristinės grupuotės, kuri bus radikalesnė, didesnė ir stipresnė nei HAMAS, nes sugriautų gyvenimų ir neturinčių ko prarasti daugės. Teroristais tampa tie, kurie neturi ko prarasti, ne tie, kurie gyvena gerą gyvenimą.
immortallt 2023-10-20 15:38
Kad net ne apie Izraelio veiksmus diskusija eina, o apie tą perdėtą palaikymą žydamas ir jų "dieviškojo teisingumo" aspektas kritikuojamas. Vyksta kruvinas konfliktas, kur abi pusės kaltos, kur vyksta realiai šimtmetį tuoj sieksiantis konfliktas. Ir kai Izraelis paskelbia, kad dar atliks teritorinę ekspanciją, tai kyla daugiau klausimų, ar ne patys tą išpuolį ir organizavo, kad pretekstas būtų. Jei gini savo namus, tai kaimyno buto neužgrobi.
Benediktas 2023-10-20 16:04
Kur čia žydų kaltė? Kad nori įteisinti savo valstybę? Kas tai trukdo padaryti palestiniečiams? Tegul sutinka su JT planu ir daugiau nepaleidžia nei vienos raketos į Izraelį ir gyvena taikoje. Kur čia perdėtas palaikymas Izraelio? Kaip jis pasireiškia? Kad dauguma šalių sutinka, kad Izrelis turi teisę reaguoti kariškai į agresoriaus (arabų) veiksmus? Tai tame matau, kaip tik teisingą pasirinkimą, net pagal JT statutą. Kas kritikuoja, kol kas niekas nepasiūlė Izraeliui protingo sprendimo, kaip apsisaugoti nuo arabų. Atiduoti žemes tokiomis sąlygomis - nėra protingas pasiūlymas. Protingas sprendimas - padėti išnaikinti diktatūras - čia yra visos priežastys - o mes kalbame apie pasekmes. Ir tada įteisinti Palestinos ir Izrealio valstybes, kurios bus lygios dydžiu. Tada Izrealis privalės atiduoti žemes - dabar tam nėra sąlygų. Izrealis sprendžia klausimą, kaip iškrapštyti Hamas iš Gazos. Nieko nedaryt - ne sprendimas. Siūlykit variantus.