„Atrodo, kad visas pasaulis bando visiškai palaužti tautą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-10-20 20:37
Abi pusės pasirašo susitarimą, bet ne JT su žydeliu ignoruodami 3 pusę, tą iš kurių namus atėmė...
Benediktas 2023-10-20 20:44
Tai vistiek būtų reikėję ateityje sukurti tas dvi valstybes, vistiek būtų jie nesugyvenę vienoje teritorijoje - tiek vieni pagal vienu taisykles, tiek kiti pagal kitų - nes per daug skirtingi: kalba, tradicijos, papročiai, tautos istorija. Tai žydai sukūrė savo ir sako, jūs ten žiūrėkitės, kaip norit - mes norim gyvent civilizuotai - turėti savo valdžią, kalbą, įstatybus, sienas, tarptautinius santykius. Žydai sukūrė Izreaelį ne per visą teritoriją, buvo beveik per pusę.
donatasv 2023-10-20 20:50
Taip tik istorija rodo kitaip. Žydai su musulmonais sugyveno gerai, kol neužflūdino regiono žydais ir nepradėjo vietinių išstumt...
Benediktas 2023-10-20 22:16
Taip, privažiavo daugiau žydų, o kas turėjo teisę uždrausti privažiuoti? Teritorija tai juk bendra. Arabai irgi galėjo privažiuoti taip lygiai.
donatasv 2023-10-20 22:38
, abiems ne žydams, kad atėjau ir darau ką noriu. Užsiveisė tarakonų ir visi bėkit... baigesi genocidą vykdžiusi karta, baigsis ir žydo prisidengimas genocidu. Tai labai puikiai matosi kaip pasaulis suregavo į šitą konfliktą, netyli kai žydas vykdo arabų genocidą. Aš genocido nevykdžiau ir man baksnot tarsi jie būtų neliečiami nėra problemų... prisiveisė ruskių tarakonų kryme daugiau nei ukrainiečių ir jie ten visada gyveno tegu pasima rusas? Rusija irgi ne šeip organizacija...
Benediktas 2023-10-20 22:44
Perskaityk, ką čia parašei. Kažkokį minčių srautą/kratinį.
donatasv 2023-10-20 22:48
Perskaičiau. Žydelis dangstėsi kaip genocido auka arabų sąskaita, ko pasekoje vakarai tylėjo. Dabar ši korta nebeveikia jei čia nesupratai.
Mind 2023-10-21 00:17
Tu supranti, kad jeigu jėgos pozicijoj būtų Palestina o ne Izraelis tai būtų 6300 vs 9mln? "If the Arab lay down their arms there would no more war, but if Israel lays down its weapons there would be no more Israel."
Benediktas 2023-10-21 04:54
Nesimato pas tave Hamas smerkimo, o daugiau stengimasi pateisinti Hamas. Tau visur žydai kalti. Žydai nesitangstė genocido auka - jie ja buvo, čia faktas. Kad savo valstybę nori tauta turėti - tai yra sveikintinas dalykas, o ne blogas dalykas. Nes žydai yra atskira tauta nuo arabų. Kad aplinkui yra barbarų, kurie nenori gyventi civilizuotai - taip, kaip gyvena Izraelis, ir pastoviai jį apšaudo raketomis, kitas dalykas. Gal kažkas, galvoja, kad izraelis turi nieko nedaryti po to. O jūs irgi nedarytumėt? Papasakokit savo būdus, kaip jūs išvalytumėt Hamas iš Gazos ir išlaisvintumėt įkaitus, kol jie gyvi. Taip ir nesigirdėjo diskusijoje pasiūlymų - visur tik kaltinimai žydams. Apie arabus, Hamas išvis nekalbama arba vaizduojami, kaip aukos.
donatasv 2023-10-22 01:12
Tai kai skaityt išmoksi tai pranešk pratesim diskusiją. 1. Niekur neteisinau hamas. 2. Niekur nesakiau, kad Izraelis turi sėdėt ir nieko nedaryt. 3. Žydelio bėdos kaip išvalys hamas, jis sustūmė palestiniečius į labai mažą plotą tegu dabar ir suka kiaušą kaip išrūkyt, o ne skerdžia visus išeilės. 4. Jei žiūrėti nuo konflikto pradžios tai musulmonų namai buvo paaukoti žydeliui įsikurti. 5. Ne hamas vaizduoju kaip aukas, o palestiniečius tau visi arabai vienas didelis hamas?
Benediktas 2023-10-22 09:11
Arabų veiksmai įtakojo, kad palestiniečiai nustumti į kampą. Taip, prieš padalinimą žydai sudarė 33% tada gyvenusios populacijos ir valdė maždaug tik 7% žemės, o pagal planą jiems buvo numatyta 56% - šitoje vietoje neteisinu žydų, planas neteisingas, bet ne su raketomis reikėjo arabams spręsti šitą klausimą, o civilizuotai - nenustoti protestuoti taikiai ir pasakoti apie tai visiems. Su raketomis juk neišspręsi, patys save padare blogieciais, arba Iranas juos tokiais paverte suorgnizuodamas Hamas. Todėl, reikia vėl grįžti prie padalinimo plano ir kažkaip sutarti, kad padalinimas būtų bent apie 50/50. Bet nematau tam galimybes, kol diktatūros Irane, Sirijoje, Libande, Rusijoje, nes jie pasinuados geresne situacija sunaikinti žydus. Palestiniečių žudymo bandant sunaikinti Hamas - nepateisinu. Turi daryti viską, kad kuo mažiau nukentėtų civilių, kas miesto sąlygomis ir su tunelaiis po žeme - labai sunkiai įgyvendinama užduotis, nepatiriant patiems labai daug praradimų.