„Tai buvo grynas pažeminimas. Nei Rusija, nei Putinas ten nedomino nieko“  ()

Putinas Kinijoje norėjo pasiekti tam tikrų susitarimų, bet sulaukė tik nusivylimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija nelaiko Rusijos lygiaverte savo partnere, mano politologas Mykola Davidiukas.

„Matau labai nesėkmingą vizitą. Putinas grasino, kad Xi Jinpingas susitiks su juo ir viskas bus rimta. Tačiau pas Xi Jinpingą atvyko 23 šalys, jis susitiko su Putinu tik paskutinę dieną. Pusė svečių jau pradėjo išvykti ir tik tada Xi rado laiko Putinui“, – pabrėžė Davidukas.

Rusų propagandistai šaukė, kad vienoje Xi Jinpingo pusėje yra Kazachstano vadovas Kasymas Žomartas Tokajevas, kitoje – Vladimiras Putinas. Jie sakė, kad tai yra geriausi Kinijos draugai. Tačiau praėjus dviem dienoms po forumo Kinijoje, Kazachstanas įvedė naujas sankcijas Rusijai.

„Tai yra stipru. Putinas keliavo derėtis dėl papildomų ginklų, bet nieko nepavyko. Priešingai, jis gavo papildomų apribojimų. Putinas nevyko į Šiaurės Korėją, ten vyko Lavrovas. Visi tikėjosi, kad Kinija perduos technologijas Šiaurės Korėjai, ir jie gamins ginklus Rusijai. Bet jei taip būtų, Putinas būtų ten keliavęs“, – pažymėjo politologas.

Kadangi Putinas po Pekino išvyko į turą po Rusijos miestus, o ne į Pchenjaną, nesėkmė jį ištiko ir ten. Xi Jinpingas nevadovaus Rusijos, Irano ir Šiaurės Korėjos aljansui. Kinija nenori būti pralaimėjusiųjų pusėje.

 

Branduolinį lagaminą Putinas specialiai atvežė į Kiniją, kad bent kažkaip primintų, jog jis vis dar turi kozirių.

„Tiesą sakant, Putinas šiame forume nieko nedomino. Visi domėjosi Kinija, kuri dalijo dešimtis milijardų į dešinę ir į kairę“, – pabrėžė politologas.

Jo nuomone, Pekinui naudinga, kad Rusija yra silpna, o prie to prisideda ir karas su Ukraina. Kinija nori atimti iš Rusijos istorines teritorijas. Rusijos izoliacija naudinga ir tuo, kad energijos išteklių Kinija gali įsigyti daug pigiau. Rusijos pasakojimai apie „lygius partnerius“ nebeatlaiko kritikos, nes dabar Maskva yra viena iš 23 Pekino draugų.

(25)
(1)
(24)

Komentarai ()