Ūžia visi portalai. Izraelio premjeras pertraukia BBC vedėją ir drebia tiesą į akis (Video)  ()

BBC nuo pat naujausios „Hamas“ teroristų invazijos į Izraelį dienos stengėsi užimti pabrėžtinai neutralią poziciją. Teroristai vadinti „kovotojais“, kalbinti žmonės, kurie Izraelio gyventojus laiko „Palestinos okupantais“, o kritika Izraelio Gynybos Pajėgų veiksmams Gazos Ruože atrodė neproporcingai didelė, palyginti su dėmesiu „Hamas“ terorui. Nieko keisto, kad Izraelis labai kritiškai žiūri į BBC ir kai kurių kitų žiniasklaidos priemonių darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Izraelio premjeras Naftali Bennettas nusprendė išsakyti savo kritiką BBC darbui tiesiai BBC eteryje.

BBC kritika Izraeliui, žinoma, yra susijusi su karo veiksmais Gazos Ruože. BBC žurnalistai teigia, kad Izraelis atakuoja civilius. Tai, žinoma, yra karo nusikaltimas. Net jei „Hamas“ pirmieji vykdytų civilių žudynes Izraelyje, Izraelis neturi teisės atsakyti žudydamas civilius ir naikindamas civilinę infrastruktūrą Gazos Ruože.

„Mes leidžiame civiliams evakuotis prieš atakuodami <...> Ką darė „Hamas“-ISIS - jie įžengė į maždaug 30 bendruomenių ir kai tik galėjo žudė. Žudė kūdikius, degino juos gyvus. Ištraukė kūdikį iš jo nėščios mamos pilvo, nupjovė galvą jam ir jo mamai. Jie prievartavo jaunas mergaites. Tai yra tai, su kuo mes tvarkomės,“ priminė Bennettas, pabrėždamas, kad Izraelis turi teisę gintis ir ta teise naudosis.

 

O tuomet buvęs Izraelio premjeras priminė apie ligoninės ataką Gazos Ruože. Spalio 17 dieną šalia ligoninės Gazos Ruože sprogo raketa. Izraelis netrukus paskelbė, kad raketa buvo paleista iš Gazos Ruožo ir dėl to kaltas „Palestinos Islamo Džihado“ judėjimas. Nei jis, nei „Hamas“ atsakomybės neprisiėmė, bet Jungtinių Valstijų, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir Kanados žvalgybos pareigūnai patvirtina, kad raketa buvo paleista iš Gazos Ruožo pusės.

 

„BBC pranešė, kad tai padarė Izraelis. Bet tai padarė ne Izraelis. Suprantu, kad BBC pasirinko Gazos pusę, nes visi jūsų klausimai yra tik apie Gazos civilius. Neuždavėte nei vieno klausimo apie vaikus. Nuo pat šio interviu pradžios klausiate tik apie juos“, pertraukinėjančią žurnalistę auklėjo Bennettas.

„Mes čia saugome ir jus. Mums nereikia jūsų apsaugos. Jei manote, kad čia yra pusiausvyra tarp dviejų lygių pusių, jums trūksta moralinio aiškumo. Turiu pasakyti, kad BBC trūksta moralinio aiškumo. Gėda jums!..“, - sakė Bennettas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(211)
(10)
(201)

Komentarai ()