„5 atakos. 1,5 km gylyje. Pasiekta terikono papėdė.“ Košmariški įvykiai. Butusovas skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atrėmė žiaurų mūšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių žurnalistas Jurijus Butusovas savo „Telegram“ kanale paskelbė pranešimą apie mūšį Avdijivkoje spalio 22 d. Ukrainos pajėgos atlaikė tai, ko niekas kitas negalėjo, ir išlaikė pagrindinę gynybos liniją, padarydamos didelius nuostolius rusų formuotėms, tačiau Rusijos kariuomenė tebedalyvauja šioje kampanijoje ir tikriausiai toliau sieks užimti Avdijivką.

J. Butusovas skelbia apie rusų pasiruošimą didžiajam puolimui dar nuo spalio pradžios:

  • Spalio 1 d. Rusijos ginkluotųjų pajėgų 114-oji motorizuotoji šaulių brigada pradėjo puolimą į šiaurę nuo Avdijivkos prieš Stepovės-Berdyčių kaimus, siekdama atkirsti pagrindinį kelią į miestą.
  • Spalio 10-14 d. rusai pasiuntė papildomas pajėgas – dvi naujas motorizuotąsias šaulių brigadas, 15-ąją ir 21-ąją.
  • Spalio 19 d. prasiveržti buvo pasiųsta ketvirtoji brigada – 30-oji motorizuotoji šaulių brigada.
  • Spalio 20-22 d. dėl didelių nuostolių rusai nutraukė masines šarvuočių atakas. Siekiant tęsti puolimą, iš keturių brigadų ir kitų 1-ojo korpuso dalinių, įskaitant „Piatnaškos“ specialiosios paskirties brigadą, buvo suformuoti jungtiniai šturmo padaliniai.
  • Rusai traukia papildomus rezervus iš 106-osios oro desanto divizijos ir kai kurių tankų batalionų.

Spalio 22 d. rusų pėstininkai surengė 5 atakas į šiaurę nuo Avdijivkos, kurios visos buvo atremtos. Didžiausias Rusijos kariuomenės pajėgų veržimasis į priekį – iki 1,5 km į gylį fronto linija ir iki 1 km į plotį. Rusai pasiekė siaurą geležinkelio linijos ruožą ir Avdijivkos terikono papėdę. Rusai negali užimti pačios terikono aikštelės – ji tapo pilkąja zona, kuri yra matoma ir į kurią galima šaudyti. Rusų šturmo grupės kelis kartus užlipo ant terikono, tačiau dauguma šturmo lėktuvų yra sunaikinti, o rusai negali ten įsitvirtinti, sėdėdami jo papėdėje.

Vien Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 110-oji brigada ir prie jos prijungtos pajėgos sunaikino arba apgadino daugiau kaip 200 rusų šarvuotosios technikos vienetų. Fenomenalūs skaičiai. Šimtai lavonų guli laukuose ir plantacijose, skaičiavimas tęsiasi, tačiau okupantai neteko mažiausiai 800 žuvusiųjų. Į nelaisvę pateko 30 rusų šturmuotojų – jie atrodo gerai motyvuoti ir apmokyti, bet pakėlė rankas, nes padarė protingą sprendimą ir gyvens. Ukrainos kariai pasirodė stipresni, rašo J. Butusovas.

 

„Apskritai krizė Avdijivkos srityje dar nesibaigė. Fronto linijos laikymas ir galingi smūgiai okupantams brangiai kainuoja Ukrainos kariams“, - užbaigia J. Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(5)
(104)

Komentarai ()

Susijusios žymos: