Naujas saulės energijos išgavimo procesas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monteiro 2010-08-09 12:06
Jei konkuruos su iškastiniu tai dienos šviesos taip ir neišvysim
dzedajus! ;D 2010-08-09 12:20
Ne, viskas vyktu kiek subtiliau, bet zmones tikrai eitu i gatves su ginklais ir kuo tik turi.
Linas000 2010-08-09 13:14
Saules sviesa su iskastiniu nekonkuruos, nes elektros lemputes reikia nakti, o saule tada nesviecia. O jei kaupti akumuliatoriuose energija, tuomet riekia ir paciu akumuliatoriu ir ju reguliavimo ir inverteriu ir prieziuros... Tas padidina kaina. Naudingesnis variantas butu nebent kombinuoti saules su vejo jegaines ar pan.
immortallt 2010-08-09 13:56
Daugiausia energijos civilizacija sunaudoja diena - patalpu sildymas, pramones veikla, todel saules baterijos galetu tenkinti ju poreikius diena. Toliau nakti turetu gelbeti vejo jegaines, biokuru varomos, hidroelektrines ar hidroakumuliacines. Akumuliatoriai tokiais masiniais kiekiais manau neapsimoka... Del situ bateriju, jeigu tikrai 50% efektyvuma pasiekia ir tai galima pritaikyti masinei gamybai - arteja nauja era.
Rytojus 2010-08-09 13:57
Galima ir beveik nenaudoti akumuliatorių: kaip žinoma, žemė yra apvali ir kai vienoje jos pusėje naktis, kitoje - diena. Apjungus saulės elementus į bendrą tinklą, būtų galima naktį Europoje imti energiją iš, tarkim, Š. Amerikos, o dieną atvirkščiai. Tik elektros perdavimas per didesnį atstumą yra nuostolingas.... čia problema
Ar_as? 2010-08-09 14:25
Na, kiek žinau yra prigalvota ir alternatyvių energijos saugojimo priemonių nakčiai: suspausto oro talpyklos (po žeme ir pan.), vandens pakėlimas ir pan. Aišku tai susiję su energijos nuostoliais, bet jei energija pigi, tai ir nuostoliai ne tragedija.
T 2010-08-09 15:25
Kas atidžiau skaito apie naujoves ir matė prieš keliolika metų spausdintus straipsnius, tai gali pastebėti, kad vis pranešama ir pranešama apie prasilaužimą saulės energijos srityje. Nors ir papiginus saulės energijos gavybą per pus ji dar kainuotu kokius 2,5 karto brangiau nei iškastinis kuras. Todėl jinai be valstybės palaikymo dar neturi ateities. Kai baiginėsis iškastinis kuras, o taip jį naudojant bus po 50 metų žmonija stversis, bet ko, tame tarpe ir saulės energetikos jei nebus išrastas kitas jos pigus ir saugus jos gavybos būdas.
immortallt 2010-08-10 02:16
T, jei taip toliau varysim, tai zinomi naftos telkiniai baigsis per 40m. O siaip vartojimo mastai vis dideja... Tad net itraukiant nezinomus ir sunkiai prieinamus telkinius 50m neistempsi. Juolab kad brangstant gavybai - kils kaina. Tad tie 2,5 karto greitai taps perpus pigiau... O seip joa, pastebejau ir as kad tu straipsniu del efektyvumo vis iseina, tik kazkaip vis tiek stringa viskas... Galbut, kad nesiseka masinei gamybai to pritaikyt ?
kionig 2010-08-10 03:59
O cia jau silicis atsitraukia. Norint is silicio istraukt didesni NK, tektu saules elementus daryti sloksniuotus, kuriu sluoksniai butu atitinkamai jautrus ivairiems spektrams, bet velniskai brangi gamyba, lygiai taip pat kaip ir procesoriu. Siaip dar nemazas NK isgaunamas ir su GaAs. Kuris naudojamas ir kosmose pritaikytiems saules elementams gaminti. Velniskai brangu. Kam reiks saules elementu, kuriu kaina kosmine ? Ir dabar paziurekime ar ka vilioja dabartines saules elementu kainos ir kiek jie gali atsipirkti. Ta saules elementu gamyba nera iprasta stampovke. Cia kaip sakiau panasiai kaip procai gaminami. Tai kas, kad nafta baigsis, ziurek uz 20 metu vazinesimes elektromobiliais arba ant vandenilio