Su Lietuvos pagalba surastas aukščiausio lygio Rusijos šnipas. ES bijo, kas dabar bus (Foto)  ()

Belgijos žvalgybos tarnybos pasiūlė pašalinti Logvinovą iš ES.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos nuolatinis atstovas prie ES Kirilas Logvinovas gali būti šnipas, veikiantis su diplomatine priedanga. Tokią išvadą padarė „Espiomats“ šaltinio žurnalistai, išsamiai ištyrę potencialius Rusijos šnipus ES, veikiančius prisidengus Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Prie tiriamojo straipsnio dirbo žurnalistai iš SPIEGEL (Vokietija), „De Tijd“ (Belgija), „Expressen“ (Švedija), „Delfi“ (Estija), LRT (Lietuva), „VSquare“ (Lenkija), „Frontstory“ (Lenkija), ICJK (Slovakija) ir Centr. Dosjė“ (emigrantai iš Rusijos Federacijos).

Kirilas Logvinovas nuo 2018 m. buvo akredituotas kaip nuolatinis Rusijos Federacijos atstovas prie ES Briuselyje. Maždaug prieš metus Rusijos ambasadorius ES paliko savo postą, o 48-erių Loginovas faktiškai jį pakeitė.

2010–2014 m. dirbo Rusijos ambasadoje Berlyne. Žurnalistai rašo, kad tuo metu Logvinovas buvo švarus.

Belgijos saugumo tarnybos įsitikinusios, kad Logvinovas dirba SVR. Šaltinis praneša, kad ir kiti Rusijos ambasados ​​darbuotojai gali dirbti prieš ES Rusijos žvalgybos tarnyboms.

Pirmą kartą žiniasklaida apie Logvinovą pradėjo kalbėti 2022 m., kai jo asmenybė buvo paminėta „EU Observer“ medžiagoje apie Rusijos žvalgybos tarnybų veiklą ES. Iškart po šios publikacijos EK pradėjo tirti Logvinovo ryšius su Europos politikais ir diplomatais.

 

Belgijos žvalgybos tarnybos pasiūlė pašalinti Logvinovą iš ES, tačiau Europos išorės veiksmų tarnyba tam paprieštaravo. Jie baiminasi, kad Maskva gali išsiųsti iš Rusijos Federacijos visus Europos diplomatus.

EP vicepirmininkas Martinas Gojsikas nustebo, kad šis asmuo dar nebuvo pašalintas iš Europos Sąjungos. Jis tiki Belgijos žvalgybos tarnybomis ir yra nustebintas EIVT padėties. EIVT atsisakė bendrauti su žiniasklaida dėl Rusijos šnipinėjimo ES saugumo sumetimais.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(6)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: