„Turi ŽYMIAI didesnę ugnies galią. 1 brigada nušluoja 2-3 divizijas...“ Palygino Ukrainos ir Rusijos kariuomenės galią  ()

Žvalgybos analitikas skelbia apie rusų karinių pajėgų pajėgumų kritimą žemyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešlėktuvinės gynybos karys ir žvalgybos analitikas su oro desanto patirtimi „david D.“ savo socialinio tinklo „X“ paskyroje rašo apie rusų ir ukrainiečių dalinių dydžius ir tai, kad niekas Ukrainos kare nebeturi prasmės.

„Jau seniai teigiu, kad Ukrainos 1-oji tankų brigada yra kur kas didesnė nei tai, ką matote, ir kad ukrainiečių brigados turi ŽYMIAI didesnę ugnies galią, nei žmonės galvoja. Šiuo metu 1-oji brigada turi daugiau kovinės ugnies galios nei bet kuri Rusijos divizija“, – tvirtina analitikas.

Batalionai turi daugiau kuopų nei dabartinės rusų formuotės, ir daugiau ugnies galios su mažiau nereikalingos vadovybės, kurią turi rusai.

 

Ukrainos pajėgos nuolat atstato turimus dalinius, o rusai kuria naujus. Tai reiškia, kad rusų turimi daliniai į mūšį kartais išvyksta mažiau nei 50 proc. bendro skaičiaus.

Taigi žiūrint į žemėlapį visiškai įmanoma, kad Ukrainos brigada galėtų kovoti prieš 2-3 rusų divizijas. Ir laimėti, atsižvelgiant į tai, kaip kiekviena pusė formuoja ir komplektuoja savo dalinius.

 

Šaltojo karo metais Rusijos pusėje jungtinėje kariuomenėje būtų 2 tankų divizijos, 2 pėstininkų divizijos, motorizuotoji divizija, brigada, artilerijos divizija, priešlėktuvinės gynybos divizija ir prie jos prijungti oro ir kariniai daliniai. Galėtų būti iki 100 000 karių.

„Dabar Rusijos jungtinė kariuomenė turėjo... 2 brigadas. Keletą paramos dalinių ir galbūt prijungtą oro desanto brigadą. Ir viskas. 7-10 000 karių. Kai kurie dabar turi po diviziją, todėl jų skaičius išauga iki maždaug 20 000. Bet tai yra niekas, kai pažvelgiame į šaltojo karo laikų formuotes“, - stebisi karys.

Ką tai reiškia realiame pasaulyje? Tai reiškia, kad kai matote tokią pajėgų struktūrą žemėlapyje, Rusijos pajėgos gali atrodyti daug didesnės, tačiau iš tikrųjų joms tenka dislokuoti ir perkelti daug daugiau dalinių, nei įprasta, kad būtų sutelkta tiek pat karių.

Ukrainos pajėgos dabar yra gausesnės už rusų pajėgas... Bet dėl to, kad daugelis rusų junginių yra nepakankamai sukomplektuoti arba mažesni, jie atrodo daug didesni, nei yra iš tikrųjų, teigia Davidas.

Ukraina ir toliau kuria didesnius junginius, kuriuos gali dislokuoti su technika. Nors rusai kuria DAUGIAU junginių, jiems trūksta technikos arba jie gauna daug senesnę techniką, pavyzdžiui, 70 metų senumo T55 arba 80 metų senumo GAZ sunkvežimius.

 

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė formuoja didžiausius kovinius junginius, turinčius didžiausią ugnies galią. Ukrainos korpusai (1, 2, 3,) turi po 7 kovines brigadas, paramos artileriją ir oro gynybą, iš kurių 2 yra kariuomenės, o 3 - jūrų pėstininkų.

Jūrų pėstininkų korpusas turi 35, 36, 37, 38 brigadas su prijungtomis oro gynybos artilerija, artilerija ir SF. Jis neturi tiek daug tankų, bet šiuo metu tai tikriausiai viena iš labiausiai mirtinų formuočių visame mūšio lauke.

„Galima matyti rusų karinių pajėgų kritimo žemyn ir apskritai Ukrainos pajėgų kilimo tendenciją. O rusai vis kopijuoja kiekvieną blogą žingsnį, kurį antrojo pasaulinio karo pabaigoje padarė vokiečiai“, - užbaigia veteranas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: