[ŽT] „Mums reikia sunaikinti Kremliaus režimą. Noriu, kad Jakutija būtų laisva šalis.“ Netikėti įvykiai. Jakutai kyla į karą (Foto)  (1)

Į kovą jungiasi etninės mažumos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-26 [ŽT] „Mums reikia sunaikinti Kremliaus režimą. Noriu, kad Jakutija būtų laisva šalis.“ Netikėti įvykiai. Jakutai kyla į karą (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Etninės mažumos iš Rusijos, įskaitant engiamas tautas, tokias kaip jakutai ir buriatai, jungiasi į Ukrainos kovą su Rusijos agresija į batalioną „Sibir“. Šie savanoriai yra Ukrainos reguliariosios armijos dalis ir tikimasi, kad netrukus stos į mūšį.

Mums reikia sunaikinti Kremliaus režimą. Noriu, kad Jakutija būtų laisva demokratinė šalis, tai labai turtinga šalis, bet žmonės tokie neturtingi“, - sakė 29 metų jakutas „Vargan“, anksčiau neturėjęs karinės patirties. Jis keliauja tūkstančius mylių, kad prisijungtų prie Ukrainos kariuomenės.

Kiekvienas šio 60 karių bataliono narys buvo griežtai tikrinamas siekiant užtikrinti ištikimybę Ukrainai. Jų atsidavimą ir mokymą įvertino jų instruktoriai, pranešė @Bloomberg.

Apie tai, savo soc. tinklo „X“ paskyroje rašo vartotojas Sviat Hnizdovskyi.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(221)
(3)
(218)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: