Skandalinga! „Kinžal“ komponentus Rusija gauna iš Europos. Tarp jų – Lietuva  ()

Kolomensko korporacija „Design Bureau of Mechanical Engineering“ (KBM), gaminanti „Iskander“ ir „Kinžal“, ir toliau su tarpininkaujančių įmonių pagalba gauna komponentus iš Europos ir kitų šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Insider“.

Visų pirma, žurnalistai išsiaiškino, kad korporacija, kuri yra „Rostec“ dalis, iš Kinijos gauna amerikietiškus lustus raketoms. Juos iš Kinijos bendrovės „ETC Electronics Limited“ perka 2021 metais įsteigta Maskvos įmonė „ETC Electronics LLC“.

Kitus raketų komponentus KBM gauna iš Europos. Pavyzdžiui, šilumos ir šalčio kameras iš Lenkijos bendrovės, o tekinimo stakles perka Vokietijoje. Taip pat tarpininkų įmonės perka produkciją iš Lietuvos, Latvijos, Belgijos ir Didžiosios Britanijos gamintojų.

Sergejus Pitikovas KBM vadovauja nuo sovietinių laikų. Leidinio teigimu, jo dukra Maja Pitikova gyvena netoli Malmės Švedijoje.

 

Pokalbyje su žurnalistais ji teigė, kad „Putino režimas kariauja nusikalstamą, kruviną, beprasmį karą“, tačiau plačiau komentuoti atsisakė: „Nesu pasirengusi dalyvauti pokalbyje, kuris nuo pat pradžių yra nukreiptas prieš mano tėvą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(20)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()