Tikroji karo Ukrainoje prasmė. Atskleista netikėta priežastis  ()

Kremliaus savininkas pradėjo karą, kad galėtų tęsti savo valdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pastaraisiais metais prarado savo rinkiminį reitingą, nes rusai prarado susidomėjimą įvykiais už šalies ribų ir pradėjo kreipti dėmesį į gyvenimą Rusijos Federacijoje. Kad galėtų tęsti savo valdymą, jam reikėjo „mažo pergalingo karo“.

Tokią nuomonę per „Freedom“ televizijos kanalą išsakė politologas ir publicistas Abbasas Galiamovas, kuris 2008–2010 metais buvo Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino kalbų rašytojas.

Anot jo, rusai prarado susidomėjimą užsienio politikos „sėkme“, o susižavėjimo Krymo aneksija banga nurimo.

„Šis „Krymas yra mūsų“ efektas nustojo veikti ir Putino reitingai sumažėjo... Rusai pradėjo grįžti prie padėties šalies viduje“, – pažymėjo politologas.

Galiamovas pažymėjo, kad 2015 metais Putino rinkimų reitingas pasiekė 76 proc., o 2020 metais sumažėjo iki 45 proc.

„Visų pirma, tai lėmė būtent tai, kad rusai tiesiog pavargo nuo užsienio politikos. O vidaus politinėje erdvėje Putinas neturėjo ką parodyti... Ką mes turime? Pragyvenimo lygio smukimas tęsiasi daugiau nei 10 metų. Korupcija. Didėjantis pajamų skirtumas tarp turtingųjų ir vargšų... Degraduojanti socialinė infrastruktūra... Ir visiškas perspektyvų trūkumas“, – situaciją apibūdino ekspertas.

 

Todėl Abbasas Galiamovas mano, kad norint grąžinti šį užsienio politikos kontekstą, Putinui reikėjo „mažo pergalingo karo“.

„Jis tai pradėjo tiesiog tam, kad sustabdytų savo reitingų degradavimo procesą, teisėtumo degradavimą, nes jau artėja 2024 metų rinkimai“, – apibendrino politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(8)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()