Tikros skerdynės. Rusijos puolimas virto mėsmale. Grasina iššaudyti ištisus saviškių dalinius  ()

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ginasi nuo Rusijos puolimo Avdijivkos, Lymano ir Kupjansko regionuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Amerikos pareigūnas pažymėjo, kad Rusijos puolimas vykdomas keliomis kryptimis, ypač Avdijivkos, Lymano ir Kupjansko srityse, ir tai nebuvo staigmena, nes JAV stebėjo Rusijos pajėgų sutelkimą šioje srityje. Tuo pačiu metu Ukrainos pajėgos „sugebėjo atsilaikyti ir ginasi“.

„Nuo spalio 11 d. Rusija patyrė didelių nuostolių per puolimą, įskaitant mažiausiai 125 vienetus šarvuočių aplink Avdijivką ir daugiau nei bataliono vertės karinę techniką“, – pažymėjo Kirby.

Jis perspėjo, kad Rusija greičiausiai tęs savo bandymą puolimui Avdijivkos srityje ir artimiausiais mėnesiais „gali sulaukti tam tikros taktinės sėkmės“. Bet tai daroma „tūkstančių“ rusų karių, kurie metami į mūšį be tinkamo pasirengimo ir žemos moralės, sąskaita.

„Turime informacijos, kad Rusijos armija iš tikrųjų įvykdė egzekuciją kariams, kurie atsisakė paklusti įsakymams. Taip pat turime informacijos, kad Rusijos vadai grasina sušaudyti ištisus dalinius, jei jie bandys trauktis po Ukrainos artilerijos ugnies“, – pridūrė Baltųjų rūmų atstovas.

 

Pasak Kirby, Rusijos puolimas prie Avdijivkos yra dar vienas „blaivus priminimas“, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neatsisako savo ketinimų užgrobti visą Ukrainą, todėl JAV ir jos sąjungininkėms svarbu toliau remti Kijevą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(2)
(104)

Komentarai ()