Smogta į du Egipto miestus netoli Izraelio. Yra aukų. Kas vyksta  ()

Sprogimai nugriaudėjo dviejuose Egipto miestuose šalia Raudonosios jūros. Izraelis skelbia „grėsmę iš oro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį smogta į du Egipto miestus netoli Izraelio. Sužeisti šeši žmonės. Galimas Izraelio ir Gazos konflikto plitimo pavojus regione.

Apie tai skelbia „Reuters“.

Izraelis skelbia „grėsmę iš oro“. Tai galima užuomina į Irano remiamą Jemeno sukilėlių husių judėjimą, kuris, kaip žinoma, naudoja bepiločius orlaivius.

Egipto kariuomenės atstovas pulkininkas Gharibas Abdel-Hafezas sakė, kad „neatpažintas dronas“ paryčiais rėžėsi į pastatą, esantį šalia ligoninės, ir sužeisti šeši žmonės Taboje, pasienyje su Izraeliu.

Vėliau kitas sviedinys nukrito netoli elektrinės dykumoje Nuveibos miestelyje, maždaug už 70 km nuo sienos, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė du Egipto saugumo šaltiniai ir pridūrė, kad jie vis dar tikslina informaciją.

Atsakomybės už išpuolį niekas neprisiėmė.

Taba ir Nuveiba – abi Egipto Sinajaus pusiasalyje esančios vietovės yra populiarios tarp turistų. Liudininkai abiejuose miestuose patvirtino girdėję sprogimus ir matę kylančius dūmus bei virš galvos skrendančius Egipto karinius orlaivius.

 

Nenurodydamas vietos, Izraelio kariuomenės atstovas Danielis Hagari sakė, kad kariniai sraigtasparniai buvo pakelti, kai „Raudonosios jūros regione buvo pastebėta oro grėsmė“.

„Mūsų supratimu, Egiptui smogė būtent ši oro grėsmė“, – pridūrė jis per televiziją.

„Izraelis bendradarbiaus su Egiptu ir Jungtinėmis Valstijomis bei stiprins regioninę gynybą kovoje su Raudonosios jūros regiono grėsmėmis“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(8)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()