„3 armijos, 30 km, 1 kelias.“ Spaudimas beprotiškas. Gali būti pralaužta gynyba  (1)

Avdijivka virsta didžiule ROV gėda, net didesne nei Bachmutas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo-politikos apžvalgininko Oleksandro Kovalenko, daugelis dabar brėžia paraleles tarp ROV (Rusijos okupacinė armija) puolimo prie Avdijivkos ir praėjusių metų puolimo prie Bachmuto. Tačiau jis mano, kad tai neteisinga dėl daugelio priežasčių.

Taip, ROV dabar netoli Avdijivkos, panašiai kaip Bachmuto, bando daryti spaudimą flangams, o praradę nemažą technikos kiekį perėjo prie vyraujančio pėstininkų naudojimo.

Tačiau Avdijivka, nepaisant to, kad tai iš esmės įtvirtinta teritorija, taip pat turi nemažai pažeidžiamumų, palyginti su Bachmutu. Pavyzdžiui, joje yra tik viena logistikos arterija į vakarus nuo miesto – 0542. Taip, be jos, dar yra keliolika gruntinių kelių, bet pablogėjus orams jie bus sunkiai pravažiuojami ir jie nėra pagrindinės tiekimo arterijos. Bachmute, net kai mūšiai vyko dešinėje geležinkelio pusėje, buvo išlaikyta dviejų 0506 ir 0504 arterijų kontrolė, jau nekalbant apie purvo kelius tarp jų.

Avdijivka 0542 tai yra logistika didelės rizikos zonoje ir pagrindinė, todėl gynybą apsunkina papildoma rizika.

Be to, puolime prieš Avdijivką ROV naudojo Vuhledare naudotą proveržio taktiką, kurios nebuvo galima pamatyti Bachmute. Dėl šios savižudiškos taktikos Avdijivka jau per mažiau nei tris savaites aplenkė Vuhledarą ir Bachmutą sunaikintos gyvos jėgos ir įrangos kiekiu.

Kovalenko pridūrė, kad po to, kai, spalio 10 d., priešas netoli miesto patyrė didelius nuostolius, jo vadovybė įsakė ten vilkti viską, kas įmanoma. Anot jo, iki sekmadienio, spalio 29 d., priešas prie Avdijivkos buvo surinkęs mažiausiai trijų jungtinių ginkluotųjų armijų dalinius.

 

„Dabar trys jungtinės ginkluotės armijos dalyvauja puolime prieš mažą Avdijivkos miestelį, kurio plotas mažesnis nei 30 kvadratinių kilometrų, o išilgai fronto – apie 30 kilometrų“, - pabrėžė ekspertas.

Tai yra, šiuo metu spaudimas Avdijivkai yra daug kartų didesnis nei tai, ką matėme prieš metus ir 10 mėnesių, diena iš dienos, netoli Bachmuto. Tačiau reikia būti realistams ir suprasti, kad bet kokia gynyba laikui bėgant gali būti pralaužta.

 

Vienintelis klausimas, kokius išteklius ROV komanda yra pasirengusi tam išleisti, ypač atsižvelgiant į tai, kad su technika jie turi problemų, bet ne su žmonėmis.

Tiesą sakant, Avdijivka virsta didžiule ROV gėda, net didesne nei Bachmutas, ir jei šis faktas sustabdytų bet kurį kitą vadą, kad nepablogintų savo padėties ir nešvaistytų tūkstančių ir dešimčių tūkstančių savo karių gyvybių, Rusijos vadovybei tai yra paskata tęsti mėsmalę ir įrodyti, kad gali... Ateinančios trys savaitės gali būti lemiamos Avdijivkai, nes jos aiškiai parodys, kokius išteklius ROV komanda vis dar yra pasirengusi mesti, tiksliau – paaukoti, kad pasiektų savo tikslus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: