„Rusai pateko į strateginius spąstus. Visiškos skerdynės. 15 000 žuvusių ir sužeistų“  ()

Situacija yra Ukrainos naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernelyg didelis Rusijos karių aktyvumas Avdijivkos srityje yra politinis Kremliaus sprendimas, dėl kurio rusai pateko į strateginius spąstus. Tiesą sakant, tokią nuomonę išsakė daugelis karo analitikų, tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Petro Černikas įnešė šiek tiek aiškumo šiuo klausimu.

„Priešas nepasiekė savo tikslų Avdijivkos rajone ir daugiau jų nepasieks“, - sakė karo ekspertas interviu „24 kanalui“ „YouTube“ platformoje. – „Pagrindinis vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ tikslas yra Ukrainos valstybingumo likvidavimas. Ir, mano giliu įsitikinimu, istoriniame kontekste tokio pavojaus momentas jau praėjo.“

Žinoma, V. Putinui reikia bent minimalių laimėjimų mūšio lauke, turint omenyje artėjančius kovo mėnesį vyksiančius jo „savivaldos rinkimus“ (sunku tai pavadinti rinkimais), pabrėžė P. Černikas. O Avdijivka yra ne kas kita, kaip vartai į visą Donecko sritį, kartu su Bachmutu.

„Mes suprantame, kad Bachmutas juda link operatyvinio rusų apsupimo, ir tai taip pat yra politinis Rusijos klausimas, nes pats Putinas sakė, kad Bachmutas buvo paimtas, apdovanojo pseudoherojus, ir jie negali leisti abejoti caro žodžiais. Todėl jie ten dabar taip aršiai kovoja“, - aiškino karo analitikas.

 

Tačiau šiuo metu, kad ir kaip Ukrainai būtų sunku, situacija vis tiek yra ukrainiečių naudai, pridūrė Černikas. Per tris savaites trukusias skerdynes rusai neteko apie 15 000 karių, kurie žuvo ir buvo sužeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(2)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: