„Visi pasimetę“. Kremlius priblokštas. Uraganiniai įvykiai prilygo Prigožino maištui  ()

Pasak anoniminio Rusijos pareigūno, situaciją galima palyginti su Prigožino kariniu maištu, įvykusiu birželį. Tuo pat metu Putinas bijojo kalbėti apie antisemitinių nuotaikų augimą Kaukaze.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po masinių riaušių Machačkaloje, kurios siejamos su antisemitinėmis nuotaikomis, Kremlius pateko į stuporą. Apie tai spalio 30 d. pranešė „The Moscow Times“.

Anoniminių Kremliaus ir vyriausybės šaltinių teigimu, Rusijos specialiosios tarnybos ir saugumo pajėgos žinojo, kad padėtis Dagestane eskaluojasi karo Izraelyje fone, tačiau tai nieko nepakeitė. Nuo spalio 7 d., kai „Hamas“ grupuotė užpuolė Izraelį, Šiaurės Kaukazas išreiškė paramą Gazos Ruožui, nes didelė dalis gyventojų praktikuoja islamą.

„Padėtis blogėjo kiekvieną savaitę. Visi Kremliuje, FSB ir Vidaus reikalų ministerijoje apie tai žinojo“, – sakė anoniminis Kremliaus pareigūnas.

Nepaisant to, riaušės Mackhačkalos oro uoste, per kurias tūkstančiai šturmavo kilimo ir tūpimo taką ir vos neišžudė keleivių iš Tel Avivo, užklupo Kremlių netikėtai ir niekas nežinojo, ką toliau daryti, kad nuramintų minią. Kai kurie šią situaciją net lygino su birželį įvykusiu kariniu Prigožino maištu.

„Beveik visi mano rate yra sutrikę. Tai grynas Prigožino maišto pakartojimas“, – tęsė šaltinis.

 

Kitas Kremliaus pareigūnas, anksčiau dirbęs saugumo pajėgose, savo komentare žurnalistams sakė, kad tai „nepaprastas nacionalinio masto įvykis“. Jis neatmetė, kad specialiosios tarnybos apie grėsmę žinojo iš anksto, tačiau bijojo apie tai pranešti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Tai visų – Kremliaus vidaus politikos kuratorių, specialiųjų tarnybų ir vietos valdžios – nesėkmė. ​​Visi bijo būti nerimą keliantys ir iš anksto įspėti prezidentą apie problemas“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(6)
(20)

Komentarai ()