[ŽT] „Pirmą kartą per 18 metų.“ Kas nutiko Gazos Ruože (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-10-30 13:44
Genialus sprendimas. Izraelis ketina nuversti HAMAS valdžią ir pastatyti palankią valdžią. Konflikats bus išspręstas iš karto kai baigsis žudymai ir gyvenimas grįš į normą. Gyventojams realiai nesvarbu kas valdo, svarbu kad saugu gyventi. Daugiau Gaza neturės savo valdžios ir konfliktas bus išspręstas lokaliai. O tada pradės HAMAS pakalikų medžioklę ir vietiniai gyventojai, manau, tam nesipriešins, nes pamatys jog galima gyventi ir be HAMAS. Tiesiog genialu.
Benediktas 2023-10-30 13:59
Nieko čia genialaus - rusai visada taip daro, tik prie ruso pradedi gyventi blogiau. Dabar kaip tik tas procesas vyksta Ukrainoje jau du metus.
immortallt 2023-10-30 14:41
Taip, gyvenimas grįš į normą, kaip buvo iki tol. Per 15 metų 6500 palestiniečių nužudytų žydų karinių veiksmų. Pačiame Izraelyje irgi palestiniečių (legaliai gyvenančių Izraelyje) iškraustymai vyksta, jei žydams ko prireikė. Ir taikių protestų sudaužymas ir išvežimas į įkalinimo įstaigas arba deportacija į Gazos ruožą. Tikrai, su tokiu požiūriu, neturės jie problemos. Ypač jei baigs savo karinę operaciją vykdyti ir bus nužudę keliolika dešimčių tūkstančių palestiniečių, iš kurių trečdalis vaikai.
qrad 2023-10-30 14:53
Kai kam gyvenimas niekuomet negrįš į normas. Sugriauti namai, nužudyti šeimos nariai. Kas gali paneigti, kad po 10-20 metų, vėl neužaugs naują teroristų karta, kuri norės atkeršyti žydams už šituos įvykius?
donatasv 2023-10-30 15:11
Kodėl iškart į kraštutinumus nueinama? Žydelis tą ar aną padarys, arabai vienaip, ar kitaip atsakys? Pradėkime nuo to, kad hamas atkreipė pasaulio dėmesį į problemą regione. Žydelis atakos naikinant vietinius nepalaimino net didžiause rėmėja JAV, JT griežtai pasmerkė izraelį. Kitaip sakant negalime prognazuoti kaip atsakys arabai bet kas liečia žydus manau jie bus po padidinimo stiklu ir bus priversti taikytis su palestiniečių egzistavimu ir jų problemomis. Stabilios valdžios pastatymas regione yra vienas iš galimų problemos sprendimų bet čia reiktų remtis arabų šalių pagalba kurios paskutiniu metu buvio palankios Izraeliui po priežiūra kitų demokratinių šalių.
immortallt 2023-10-30 15:38
qrad, nauja teroristų karta jau yra ir dabartinė. Dabar nužudys dar daugiau nieko dėtų palestiniečių, ir tada bus dar daugiau kandidatų į teroristų gretas. Ir sukas šita spiralė. Ir stebimes, ar nieko negalima padaryti. Galima. Bet ne kartojant eilinį kartą tą patį elgesį. Kraštutinumus, ar 70 metų žydų ir palestiniečių konflikto istorija? Žydai ir yra priversti taikstytis su palestiniečių egzistavimu, todėl ir uždaryti į koncentracijos stovyklą. Jei likęs pasaulis neverstų, jie būtų išžudyti jau senai. Žydai ir yra terorizmo pradininkai regione. Stabilios valdžios pastatymas, kuri neatstovaus palestiniečių ir neatneš realios naudos vietiniams, t.y. žydai negrąžins dalies žemių, nepripažins savo pačių teroristinį elgesį, nekompensuos už praradimus istoriškai ir t.t., tol nieko nebus. O Izraelis su dabartiniais valdančiaisiais to tikrai nedarys. Pagal dabartinius valdančiuosius, palestiniečiai yra kalti, kad dar neišmirė.
UTF16 2023-10-30 15:45
Jie keršys tol, kol nebus papjautas paskutinis žydas. Nesvarbu, kokia ten pas juos vėliava. Jiems yra plaunamos smegenys nuo pat lopšio, kad jie visada nuskriausti. Jie visada keršys.
immortallt 2023-10-30 16:17
Čia žydai keršys, kol bent vienas bus gyvas ar palestinietis? Tave iš namų išmes su tiek daiktų, kiek į rankas tilps (jei dar neišprievartaus tavo žmonos/dukrų), neturėsi pagrindo jaustis nuskriaustam? O jei tavo brolius/seseris darželiuose/mokyklose subombarduos? O jei dėl visų karo konvencijų ir humanitarinių taisyklių nesilaikymo iš troškulio ar nuo ligų mirs visa tavo šeima, sakai irgi nėra pagrįstų priežasčių jaustis nuskriaustam? Sovietų okupacija Lietuvoje palyginus su tuo ką žydai daro palestiniečiams buvo gėlytės. Gal dar pasakysi, kad tai mes sovietams kompensacijas turėtume mokėti? Tavo vaiką/vaikus užmuš būnant darželyje, kurį subombardavo, nes ten "slėpėsi teroristai". Jungtinių tautų pastatai jau irgi gavo netiesioginės ugnies. Jungtinės tautos irgi teroristai matyt. O tas pasiteisinimas, slėpėsi teroristai, tai teroristams reikėtų įbėgti į darželius ir mokyklas Izraelio pusėje. Žydai jei ne rasistai, tai savo darželius ir mokyklas irgi taip pat bombarduoti turėtų su visais vaikais ir personalu viduje, nes gi slapsto teroristus, ne esmė, kad ginklu laikomi.
donatasv 2023-10-30 18:21
Tai nebesvarbu kiek konfliktas tesiasi jei pradės daryti žingsnius link konflikto sprendimo, o ne gilinimo, tai turėtų atsiliepti ateityje. Bent jau šį kartą pasaulis susiskaldė į dvi dalis viena už Izraelį, kita už palestiniečius. Tai rodo vieną, kad nei vienai, nei kitai pusiai nebus daroma nuolaidų. Vakarai šioje vietoje neturi kur dingt jeigu pateisins Izraelio veiksmus tai dar daugiau šalių pastums į kinijos ir ruskelio glėbį ir susikurs sau dar daugiau priešų. Amerika į šį konfliktą žiūri labai rimtai tai matėsi konflikto pradžioje kiek šalių JAV deleguoti asmenys ir pats bidenas aplankė ir bandė derėtis, ieškoti tinkamiausio sprendimo. Po visko Izraelis be išlygų buvo pastatytas į vietą ir pasakyta, ko negalima daryti. Palestiniečiams jei jie tai sugebės suvokt ir kažkaip perlipti savo pyktį žydams bus tikrai didelė paskata taikytis. Nes pagal idėją konfliktas neturėtų užsibaigti tik hamas užlenkimu manau vakarai po visko padės atstatyti bent jau sugriautus namus ir bent šiek tiek gerinti gyvenimo sąlygas.
UTF16 2023-10-30 20:10
donatasv 2023-10-30 21:05
Hamas veiksmų pateisint neina, grupuotės veikimo principai yra nepriimtini. Bet apsidaryk kaip sureagavo vakarai ir tų pačių arabų šalys. Taktinis JAV ėjimas buvo konfliktą spresti ne tik iš Izraelio perspektyvos. Bendraujant su arabų šalimis buvo nuspręsta atskirt palestiniečius nuo hamas. Toks sprendimo būdas beda pirštu ir į Izraelį kurio veiksmų taipogi nebandoma pateisinti. Čia nėra vienos pusės kaip rusija vs ukraina. Abi pusės apsidergė ir pridarė klaidų kas atvedė iki situacijos kurioj dabar yra abi pusės.
immortallt 2023-10-31 08:50
UTF16, ar mes uždaryti koncentracijos stovykloje? Na omeny daugiau nei visos Lietuvos populiacija sugrūsta į mažiau nei Vilniaus dydžio teritoriją, be galimybės turėti savo vandens tiekimą, elektros gamybą, prekyba iš esmės kontroliuojama, kaip ir bet kokia ekonominė veikla? O kol buvome okupuoti, visko pridarydavome kaip lietuviai, tik ne į civilius orientuoti išpuoliai buvo. Labiau ankstyvojoje okupacijoje. Ginti nuo skerdynių, nereiškia skersti bet ką kas pakliuvo. HAMAS nėra palestiniečių daugumos išrinkta valdžia, kuri palestiniečiams norint pradėjo kruvinus išpuolius. Čia mano klausimas galioja, kurio nė vienas įsitikinęs 100% žydų teisingumu ir teise išnaikinti visus palestiniečius, kurią suteikė pats Jahvė, jei teroristai įbėgs į žydų vaikų darželį ir įkaitais paims vaikus ir personalą, tai žydai darželį subombarduos, nes ten jų slaptavietė ir ginasi civiliais, t.y. civiliai juos palaiko, nes neišspiria pro duris? Ir kas yra teisėtas kerštas? Nuo HAMAS žuvo ir buvo pagrobta ~1200 žydų. Nuo žydų atsako žuvo 8000. Tai jau HAMAS dabar turi kerštauti ar kaip? Jei imti 15 metų skaičius, tai nuo palestiniečių žuvo (tarkime pagrobti jau negyvi) 1500 žydų. Nuo žydų žuvo ~14000 palestiniečių. Beveik 1:10 santykis žuvusiųjų. Tai kaip manai, kaip kerštas padės išspręsti šį konfliktą, kurį pradėjo segregacija ir religinė diskriminacija? Daugelis protaujančių nėra už ar prieš kažkurią pusę. Daugumą trumpina vienpusė komunikacija, kuri vos ne deda pagrindą pateisinimui įvykdyti masinį genocidą. Gi žydai gynėsi, o užtikrinti savo piliečių saugumą buvo būtina sunaikinti visus palestiniečius. Ta pati logika, ta pati net retorika. HAMAS yra teroristinė organizacija ir jos turi nelikti, bet jos nesunaikinsi žudydamas civilių daugiau nei teroristų. Taip tik teroristų gretas papildysi, nes nukentėjusių nuo žydų ir jų nekenčiančių daugės sparčiau nei žudys teroristus. Bet žydų vyriausybei panašu tas tinka, nes taip valdžią lengviau laikyti ir suvaržyti populiaciją pagrįstai gali. Tik kuo toliau tuo man daugiau klausimų kyla, kaip Mosad'as nežinojo apie išpuolį, kai buvo įtraukta tiek asmenų. Nu sunku patikėti.
UTF16 2023-10-31 12:46
Broliai musulmonai iš Egipto yra atsitvėrę nuo jų geležine siena ir neįsileidžia. Neduoda vandens, elektros. Šaunūs, taikūs, vargšai musulmonai. Bet neįsileidžia ir nieko neduoda. Kad jie yra susigrūdę ir nieko neturi, tai yra problema, kurią reikia spręsti. Gal ilgalaikė socialinio vystymosi programa? Gal ekonominis planas, kaip pritraukti užsienio investicijų? Gal švietimo reforma? Ne, tokie dalykai problemų nesprendžia, čia padės tik bombos + gerklių pjaustymas senoms bobutėms ir rėkavimas „Alah akbar“. Taip, kruvini išpuoliai pradėti palestiniečiams norint. Jie žinojo, kad bus humatarinė katastrofa ir jie žinojo, kad visada pasaulyje atsiras vampyrų užtarėjų. Jeigu ten dar liko bent keli sveiko proto arabai, jie turi organizuoti pasipriešinimą prieš Hamas, ieškoti kruvinų išpuolių organizatorių, juos nuteisti, užsiimti prevencija, kad taip nenutiktų ateityje.
donatasv 2023-10-31 13:13
Visų pirma pelestiniečiai buvo išvaryti iš savų žemių, sustūmė 2kk++ žmonių į labai mažą žemės plotą. Kur tu neturi net mažiausios galimybės vystyti kažkios tai žemės ūkio veiklos, pramonę vystyti su tokiu kiekiu gyventojų irgi nelabai ką gali. Negana to žydelis turėjo išskirtines teisias kontroliuoti visus energetinius išteklius ir visas palaikymas iš pasaulio ėjo žydeliui kuris nieko kito nedarė kaip tik stengėsi smukdyti regioną. Prisidengdamas antisemitizmu patys naikino palestiniečius. Tai gal jau laikas atsipeikėti? Nes jei taip toliau bus dar ne tiek bus išpjautų žydelių ir ne tik hamas juos pjaus.
Benediktas 2023-10-31 14:10
Kad sustume į mažą plota, ta jau pasekmė karų ir teroristinių išpuolių prieš Izraelį, nes niekas tame regione nenori, kad žynai ten būtų. Nors praktiškai galėtų kuo puikiauiai visi sugyventi, jei susitartų. Viskas prasideda nuo klausimo, ar turėjo žydai teisę ten susikurti savo valstybę. Visi kiti palaikymai ar nepalaikymai išplaukia iš šitos sąlygos.
immortallt 2023-10-31 14:11
Kruvini išpuoliai nebuvo visų ar net daugumos palestiniečių noras. Kiek dalyvavo aktyviai puolime? Iš to kaip sakai, tai milijonas. Tai bent milijoną ir žydų turėjo nužudyti. Bet kažkaip ne taip. O surinkti iš šalies, kur 3800 civilių per 15 metų nužudytų žydų, bent 1000 artimųjų, kurie jaučia didelį pyktį, kas taip galėtų pasielgti - nesunku. O pats HAMAS Palestinoje buvo ne tik teroristinė organizacija. Organizavo švietimą, sveikatos paslaugas, socialinį draudimą kažkokį tai. Vien dėl to didelį palaikymą susirinko. O Palestina yra failed state dėl savo istorijos ir esamos situacijos. Susibrukę ir nieko neturi yra problema sukurta žydų. Pritraukti užsienio investicijų, kai nuolat ten ką pasprogdini? Čia tu rimtai, investuotum į kokią gamyklą, kai bet kurią akimirką viską prarasi ir joks draudimas negaliotų? Tikslas ir yra, kad tik neateitų. Niekur nesakiau, kad terorizmas yra sprendimas. Terorizmas yra pasekmė ilgametės istorijos, kuris stumia į dar didesnį konfliktą. Žydų tolimesnė teritorijų okupacija, ką patys skelbė, ir civilių žudymas, ką jau ir JT šneka, kad net savo pastate nėra saugūs nuo žydų atakų. Hamas organizaciją sunaikinti reikia, bet ne, carpet bombing, nėra išeitis. Bombarduoti darželį su 100 vaikų, nes teroristai dangstosi vaikais, nėra pateisinama, nes vargu ar tie vaikai, ar vaikų tėvai turi pasirinkimą ar galimybę tuos teroristus išspirti. Ką ir bandau pasakyti, ir vis negaunu atsakymo, ar jei į žydų darželį įbėgs teroristai ir nieko neišleis, ar jau žydai su savo vaikais teroristus bombarduoja, ar ne? Nes gi dangsto teroristus. Iš tylos suprantu, kad ne, žydams savų vaikus žudyti, kad kelis teroristus užmušti nebūtų išeitis, nes žydų civilių gyvybės svarbios, palestiniečių ne.
immortallt 2023-10-31 14:19
Karai, jau yra pasekmė įkūrimo valstybės/valstybių grįsta religine segregacija. Būtų įkūrę vieną valstybę visoje teritorijoje, kur žydai ir palestiniečiai būtų buvę lygūs, ir nebūtų karinių konfliktų. Taip, pirma galėjo būti nesutarimų, bet jie vis tiek buvo, ir buvo kariniai bei didesnio masto. O šiaip jau įkūriant Izraelį prasidėjo iškraustymai ir teroristiniai išpuoliai tai prasidėjo iš žydų. Ginantis teritorijų nepleti. Ginantis sukurtum "No man" zoną blogiausiu atveju. Bet jiems tų žemių reikėjo. O dabar žydai atsakingi už per milijono žmonių ištrėmimą iš savo namų ir turto atėmimą. Ir tu dabar nori, kad tie ištremti ir "išbuožinti" palestiniečiai jaustųsi dėkingi žydams? Tai gal už nemokamą kalėjimą reikėtų padėkoti ir sovietams, kurie suorganizavo pažintines keliones į Sibirą ir Kaukazą? Ir nuolatinis kišimas kitų arabų kraštų, kad kitas nesielgia teisingai, nėra pateisinimas žydams naikinti civilius. Tiek kad demokratinės šalys neturėtų grįsti savo elgesio tuo, kad autokratinės šalys elgiasi blogai, tai ir aš elgsiuosi blogai. Ir kaip visada vienas klausimas, norite išspręsti konfliktą ar neproporcingai keršyti, atidedant problemą vėlesniam laikui?
Benediktas 2023-10-31 14:26
Tai valstybes ir buvo siųloma dvi sukurti. Žydai sukūrė, arabai nesutiko. Dydysis klasimas - ar pritariat ar nepritariat žydų valstybės sukurimui Palestinos teritorijoje. Tiesą sakant - ji jau įkurta. Arabai turi arba susitaikyti arba kariauti toliau su zydais ir išvaryt žydus - tai yra juos nugaleti. Jei susitaikymo kelias - tai iesko diplomatinių kelių, ne su raketomis - po kuriu gauna atgal neproporcingai daug, kad kita karta to nedarytų - taip praktiskai kiekviena karta. Nes dabar matau, kad Izrealis apksritai isvaikys palestiniecius, nes susitart nieko neimanoma. Kuo toliau, tuo maziau sansu, kad palestinieciai arabai apksritai tures valstybe.
Dannas3 2023-10-31 14:45
Zmones dar per daug bezdziones, kad galetu dvi religijos sugyvent. Hinduistai engia musulmonu mazumas indijoj, tas pats Mianmare, kur budistai engia musulmonu mazumas. Kinai engia uigurus. Nereik toli ziuret, pas mus pacius kieme anglu prostestantai enge airiu krikscionis ir tai vyko pries 50 metu.Ir jus rimtai galvojat kad imanoma sugyvent vienoj valstybej zydams ir palestinieciams? No fuking chanse. Tas konfliktas uzprogramuotas ir neisnyks kol viena puse nebus etniskai nusluota. O visokie taikos sprendimai, kaip jau parode laikas, nieko visiskai neduoda.
donatasv 2023-10-31 14:51
Pirma reikia priverst Izraelį nustot vykdyti etninę segregacija regione. Nes jei tą darai žydeliui tai tragedija, o jei tą patį daro žydelis tai jau ką nori pasakyt čia norma? Sukūriai dvi valstybes tai kurk bet palik pasirinkimo teisę žmogui kur tu nori gyvent ar savo tėvų žemėje su žydeliui, ar kaip tauta kur tau bando priskirt svetimšaliai. Jau vien tai būtų neleidę įsigalėt konfliktui.