„Virsta „šiukšlėmis“, nepasiekdami reikšmingų rezultatų“  ()

„ISW ne kartą pranešė apie „Štorm-Z“ neveiksmingumą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpuoliuose prie Avdijivkos Rusijos Federacija naudoja pėstininkų būrius „Štorm-Z“, kurie per kelias dienas netenka nuo 40 iki 70 procentų savo personalo. Tai teigiama naujoje Karo studijų instituto ataskaitoje.

ISW ekspertai pažymi, kad „Štorm-Z“ puolimo vienetai daugiausia susideda iš prasikaltusių ir jiems vadovauja pėstininkai.

Tavriškių krypties gynybos pajėgų spaudos centro pranešėjas Aleksandras Štupunas spalio 30 d. sakė, kad Rusijos kariuomenė ruošiasi „mėsos atakoms“ netoli Avdijivkos ir treniruoja „Štorm-Z“ dalinius būsimiems puolimams be įrangos ir technikos.

Rusijos „karo korespondentas“, kuris tariamai yra įsikūręs Avdijivkos kryptimi, teigė, kad „mėsos atakos“ yra tada, kai Rusijos pėstininkai atakuoja be artilerijos paramos.

Kitas Rusijos „karo korespondentas“ teigė, kad „Štorm-Z“ puolimo būriai Avdijivkos kryptimi ir pietiniame Bachmuto flange dažnai sunaikinami po kelių dienų aktyvių operacijų ir vidutiniškai praranda nuo 40 iki 70 procentų savo personalo.

 

Pasak Rusijos „karo korespondento“, „Štorm-Z“ daliniai dažnai eina į mūšį be žvalgybinės veiklos, be ryšių su kaimyniniais daliniais ir, kaip taisyklė, bando evakuoti savo sužeistuosius be artilerijos priedangos, o tai atveda prie dar didesnių nuostolių.

Šie veiksniai lemia tai, kad „Štorm-Z“ daliniai virsta „šiukšlėmis“, nepasiekdami reikšmingų rezultatų.

„ISW ne kartą pranešė apie „Štorm-Z“ neveiksmingumą“, – priduria ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: