Jie segasi geltonas žvaigždes. Prasideda 80 metų neregėti įvykiai (Video, Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-10-31 21:02
- Manyčiau jog JT turėtų laikytis neutraliteto šituo klausimu, t.y. viešai nesirinkti pusių, o tiesiog remti taiką. Priešingu atveju pasaulis bus aiškiai suskaldytas į dvi dalis. Pvz.: Rusija netiesiogiai palaiko HAMAS veiksmus, o Kinija Pasaulio žemėlapyje netgi nepažymėjo Izraelio. Tad griežtos pozicijos užėmimas HAMAS klausimu yra labai rizikingas variantas; - Be to, kai JT kritikuoja Izraelį jog šis stato nausėdijas Palestinos žemėje, Izraelis sako - "nesikiškit ne į savo reikalus", o va kai jau jiems naudinga - visi "privalo" kištis. - Situacija paprasta: niekas nežino kaip spręsti šį religinį klanų konfliktą, o tuo labiau jis yra už daugelio šalių interesų ribų. - Paramą galima teikti ir be griežtų politinių pareiškimų. - Imti reiktų pavyzdį iš pačių Žydų: nesvarbu kas laimės, su tais ir vystysim tolimesnius santykius. Neskubinkim įvykių, jie patys turi išsiaiškinti kaip nori gyventi toliau. Siūlyčiau: ES skirti didesnę paramą Ukrainai, kad JAV galėtų labiau koncentruotis į vidurio rytų konfliktą. Taip būtų teisingiausia. Atsakomybe dėl demokratijos ateities reikia dalintis.
donatasv 2023-10-31 22:26
Kodėl laikytis neutralios pozicijos ir nepasmerkt hamas? Priešingai reikia smerkti hamas ir šalia to smerkt žydą už jo nusikaltimus. Čia negali būt neutralios pozicijos čia abi pusės turi būt pasmerktos. Dar prie topačio pasmerkčiau JT, kad svolačiai matė žydelio nesamones ir tylėjo. Hamas veiksmai yra anti viskas, nuo ko žmogus turėtų atsiriboti jei jis nenori būt laukiniu. Bet nepripažint to, kad tuos veiksmus išprovakavo žydelis būtų ir neadekvatu. Būten tokie žvaigždžių kabinimai yra žydelio prisidengimas antisemitizmu tipo čia juos žudo, čia tik su jais bando susidoroti ir jie čia nieko dėti, tipo auka...
vanduo4 2023-11-01 21:56
- Pasmerkti HAMAS reiškia duoti startą teroro išpuoliams vakaruose. Jau du atvejai buvo su šaudymu ir klykimu arabiškai, kol policija pašovė; - O smerkti žydą už nusikaltimus, tolygu duoti stimulą HAMAS paklikams veikti vardan įsivaizduojamos tiesos. - Tu arba nifiga nesupranti apie politiką arba nifigą nesupranti apie politiką. - Beje šitoje situacijoje Žydai yra auka. Palestiniečiai atsisako pripažinti Izraelio teisę egzistuoti ir nori nukapoti visiems žydams galvas, todėl žydai turi teisę gintis. P.s. kažkaip man taip susidėliojo faktai jog Žydai buvo įvykdyto genocigo suprato jog nevaldys pasaulio, todėl skubėjo įkurti Izraelį. Dabar Palestinos eilė susidurti su išnykimo rizika, kad suvokti jog vieta po saule reikia dalintis. - Problema tame, kad genocidą patys žydai pasmerkė, todėl baidydamiesi tos etiketės, Palestiniečių genocidą vykdo iš lėto užimdami jų žemes ir stumdami ir jų. Palestina liko tik vakarų krante ir Gazoje, vėliau liks tik Gazoje.
donatasv 2023-11-02 00:41
Nepasmerkimas atriša rankas toliau vykdyti išpuolius ir apsunkina žydeliui kelius kovot su jais, be atsako sustiprins pačios grupuotės įvaizdį ir patrauks daugiau narių. Tereikia tinkamai pabrėžti ką smerki t.y. ne palestiniečius, o būtent hamas teroristinį išpuolį. Visi protestai kilo ne dėl to, kad žydelis ėjo susidoroti su hamas, o dėl to, kad norėjo duoti labai mažai laiko pasitraukti civiliams. Hamas pasmerkimas ir palestiniečių palaikymas žydelio atžvilgiu normalizuotų situaciją. Teroristinių išpuolių baimė tik blogins situaciją jei liks nenugalėtas Hamas...
Benediktas 2023-11-02 06:10
Ką reiškia Rusija netiesiogiai palaiko? Hamas važiavo į Maskvą, dėkojo Putinui už palaikymą. Visas šitas šaršalas Palestinoje įsiplieskė dėl Putino komnados sukelti daug karų pasaulyje, kad jam būtų lebgviau Ukrainoje - tai akivaizdu.