„Blackberry“ telefonų gamintoja ėmėsi planšetinių kompiuterių  (1)

Kanados bendrovė „Research In Motion“ (RIM), išmaniųjų telefonų „Blackberry“ gamintoja, šių metų lapkritį rinkai pateiks planšetinį kompiuterį „BlackPad“, pranešė „RegHardware.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad pirmasis RIM planšetinis kompiuteris turės 9,7 colių (24,25 cm) įstrižainės sensorinį ekraną, 1 GHz taktinio dažnio „Marvell“ procesorių, „Wi-Fi“ ir 3G ryšio modulius, dvi vaizdo kameras. Jį valdys mobilioji OS „Blackberry 6.0“.

Kompiuterį gamins ir tieks užsakovams bendrovė „Quanta“. Planuojama, kad iki šių metų pabaigos rinkai bus pateikti 2 mln. „BlackPad“ kompiuterių, o 2011 metais – 8 milijonai. Kompiuterio kaina sieks apie 500 JAV dolerių, teigiama pranešime.

Bendrovės gaminami „Blackberry“ telefonai yra populiariausi išmanieji telefonai JAV rinkoje, veikiausiai tuo galima paaiškinti tokius optimistiškus lūkesčius, siejamus su „BlackPad“.

RIM ir „Apple“ – ne vieninteliai išmaniųjų telefonų gamintojai, nusprendę imtis planšetinių kompiuterių gamybos. Rugsėjo mėnesį savo planšetinį kompiuterį „Galaxy Tab“ turėtų pristatyti ir „Samsung“. Jis turės 7 colių įstrižainės ekraną ir vaizdo skambučių galimybę. Pirmiausia šis kompiuteris bus pradėtas tiekti Pietų Korėjos rinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)