Rinkoje – „iPad“ klonas „iPed“ (Video)  (22)

Nors bendrovė „Apple“ džiaugiasi jau pardavusi 2 mln. planšetinių kompiuterių „iPad“, rinkoje ką tik debiutavęs jo klonas „iPed“ gali šį rekordą pagerinti šimtus kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ neseniai pasidžiaugė per mažiau nei 2 mėnesius nuo „iPad“ planšetinio kompiuterio pateikimo rinkai jau pardavusi 2 milijonus jo vienetų, tačiau šis pasiekimas gali visiškai nublankti prieš jo konkurento „iPed“ žygį į rinką. Nors „iPad“ oficialiai nėra pardavinėjamas Kinijoje, šios šalies pietuose esančiame Šenženo mieste jau galima įsigyti jo kloną – vos už penktadalį tikrojo „iPad“ kainos, skelbia „Physorg.com“.

Pirmasis pasaulyje „iPad“ dvynys naudoja „Google Android“ operacinę sistemą, „Intel“ procesorių ir pardavinėjamas vos už 105 JAV dolerius. Pigiausias „iPad“ modelis Jungtinėse Valstijose kainuoja 499 dolerius, Europos šalyse jis pardavinėjamas 25 proc. brangiau.

Japonijos TV naujienų laidos reporteriai nufilmavo, kaip vyksta prekyba „iPed“ kompiuteriais vienoje Šenženo kompiuterių parduotuvių. Vaizdo siužete matyti, kad kinai „klonavo“ net ir „iPad“ pakuotę: iš pažiūros vienintelis skirtumas tarp jos ir „iPed“ įpakavimo – kita raidė kompiuterio pavadinime.

Pasak IT naujienų svetainės „Techi.com“, nors „iPed“ teturi tik 16 GB kaupiklį bei vos 128 MB darbinės atminties, ir, sprendžiant iš vaizdo įrašo, yra gana lėtas, vis dėlto, „kalbant sąžiningai“, jis atrodo ne taip jau ir blogai.

Praėjusią savaitę „Apple“ ir jos licenzijuota elektronikos gamintoja „Foxconn“ atsisakė patvirtinti arba paneigti pranešimus, jog „iPad“ kompiuteriai gaminami didelėje „Foxconn“ gamykloje Šenženo mieste. Ji paskutiniuoju metu išgarsėjo savo darbuotojų savižudybėmis.

Praėjusią savaitę „Apple“ pradėjo tiekti „iPad“ kompiuterius Japonijos, Australijos, Kanados, D. Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos ir Šveicarijos prekybos tinklams. Pranešama, kad šių kompiuterių paklausa JAV yra tokia didelė, kad „Apple“ buvo priversta pristabdyti „iPad“ tiekimus pasaulinei rinkai. Liepos mėnesį šių kompiuterių jau galės įsigyti ir Austrijos, Belgijos, Airijos, Liuksemburgo bei Nyderlandų vartotojai.

Atsakymas į ne mažiau intriguojantį klausimą, kada pasaulinę rinką pasieks „iPed“, kol kas nežinomas. Šiame vaizdo siužete – pirmoji pažintis su kinišku „iPad“ klonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: