„Rusai puola į drakono glėbį. Jie prisižais.“ Generolas skelbia apie naują Rusijos statusą  ()

Kinai turi planų 50-100 metų į priekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Kinijos suartėjimas yra pavojingas pirmiausia pačiai Rusijai. Rusai to nesupranta, jie puolė į glėbį drakonui, kuris gerai žino, kas yra ilgas žaidimas – kinai turi planų 50-100 metų į priekį. Atsargos generolas majoras, buvęs SBU pirmininko pavaduotojas, nacionalinio saugumo klausimų ekspertas Viktoras Jagunas kalbėjo apie tai per pokalbį su „Glavred“.

Anot jo, kitas Putino susitikimas gali įvykti Chabarovske.

Jis gali prisižaisti. Tiesą sakant, Rusija dabar turi kolonijos statusą, kurios didmiestis yra Kinija. Kuo skiriasi metropolija nuo kolonijos? Metropolija duoda automobilius, technologijas, pinigus, o iš kolonijos ateina ištekliai, net ir neapdoroti: dujos, nafta, mediena ir, galbūt, grūdai“, – pabrėžia Jagunas.

Jis taip pat pabrėžia, kad Putino kelionė nusilenkti Xi Jinpingui dar kartą patvirtina, kad ne Rusijos kažko prašo kinai, o Putinas prašo.

Buvęs SBU vadovo pavaduotojas atkreipia dėmesį, kad Kinija dabar labai atidžiai stebi JAV reakciją į situaciją Izraelyje. Dviejų amerikiečių lėktuvnešių pasirodymas netoli Izraelio kalba pats už save.

„Prie Taivano lėktuvnešių grupė gali atsirasti net ne per dieną, o per valandą. O strateginius orlaivius Guamo saloje taip pat galima pakelti per kelias sekundes. Visa tai kartu rodo, kad Taivanas nebus padovanotas Kinijai. O ir Kinija dabar nėra pačioje geriausioje ekonominėje situacijoje - ji turi didžiulių ekonominių problemų su nekilnojamuoju turtu, kas jai tikrai padėjo augti. O jei kils karas, užblokuos rinkas - viso to jau bus per daug, Rusija tiesiog negalės kompensuoti nuostolių“, – daro išvadą Jagunas.

 

Jis taip pat pažymi, kad KLDR be savo sąjungininkės Kinijos nepuls Pietų Korėjos, nes ten situacija tokia pati kaip ir Taivane.

„Ir prie KLDR labai greitai gali atsirasti JAV lėktuvnešių grupė. Su JAV ir Pietų Korėja bus labai sunku kautis, nepaisant didžiulio jų potencialo. Beje, tai labai paveiks, ar Putinas gaus ginklų iš Šiaurės Korėjos, kadangi ginklų reikia ir pačiai KLDR, iš tikrųjų ji neturi jų tiek daug. Taip, KLDR turi raketų MLRS, bet tik 200 vienetų, o dalis jų traukiamos traktoriumi“, – reziumuoja buvęs SBU pirmininko pavaduotojas Jagunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(4)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: