„Turiu blogų naujienų. Gynybos linija kažkur ties Varšuva“  ()

„Realybė tokia, kad mes vis dar ginamės.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaguodamas į buvusio Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjo Oleksijaus Arestovyčiaus pareiškimą, į ukrainiečius kreipėsi žinomas savanoris Romanas Donikas. Savo „Telegram“ kanale karys savanoris teigė, kad raginimai pereiti prie strateginės gynybos, kaip prieš dieną sakė Arestovyčius, yra iliuzija, nes Ukrainos armija vis dar kariauja gynybinį karą visame pasaulyje.

„Turiu blogų naujienų tiems, kurie viešai skalambija ir nori pereiti prie „gynybos“ ar „strateginės gynybos“.

„Realybė tokia, kad mes vis dar ginamės. Ir strateginėje gynyboje. Keliose srityse darome pažangą, o kai kuriose srityse darome lėtą pažangą, vykdydami tam tikras atsakomąsias puolimo užduotis. Tačiau pasauliniu mastu esame gynyboje“, – sakė savanoris.

Pasak jo, Rusijos kariuomenė vis dar turi ginkluotės pranašumą ir ši pusiausvyra iš esmės nepasikeitė, todėl raginimai ieškoti lengvų sprendimų yra iliuzijos ir bandymas apgauti. Donikas tiesiogiai neįvardijo Arestovyčiaus, tačiau galima tai numanyti.

 

„Priešas vis dar turi pranašumą visame kame. Ir niekas dramatiškai nepasikeitė. Jų tiesiog daugiau, daug daugiau. O kur ir kada pagaliau sustabdysime, kol kas niekas nežino, tad neapsigaukime iliuzijomis. Jums meluoja. Gynyba – tai ne stebuklingas mygtukas, leidžiantis „grąžinti viską taip, kaip buvo 02/23“. Mes jau pasyviai sėdėjome gynyboje ir leidome priešui pakloti minų į kelių kilometrų gylį. Ir labai erzina, kad žmonės to nesuvokia. O dar blogiau, kad tie, kurie dabar spekuliuoja šia tema, laikysis paskutinėje gynybos linijoje kažkur prie Varšuvos“, – pabrėžė savanoris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(3)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: