Niekaip nepasimoko. Ruošiama nauja kruvina banga  ()

Okupantai ruošiasi naujoms kovoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė tikriausiai ruošiasi dar vienai itin įtemptų pėstininkų vadovaujamų sausumos puolimų bangai prieš Ukrainos pozicijas netoli Avdijivkos. Nors padėtis šiame rajone liudija, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas apskritai nesugebėjo įsisavinti ir paskleisti kitoms savo pajėgoms visame fronte ankstesnių nesėkmingų puolimų Ukrainoje metu okupantų išmoktų pamokų.

Tokią išvadą padarė Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai. Jie atkreipė dėmesį į ryškų skirtumą tarp to, kaip šalies agresorės karinė vadovybė pralaimi vertindama, įsisavindama karo iššūkius ir reaguodama į juos, palyginti su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu generolu Valerijumi Zalužnu.

Apie Rusijos karių pasirengimą naujoms puolamosioms operacijoms prie Avdijivkos nurodė su Kremliumi susijęs tinklaraštininkas, teigdamas, kad Rusijos pajėgos gerokai sulėtino antžeminių atakų tempą į šiaurę ir pietus nuo miesto ir ėmė intensyviai netiesiogiai apšaudyti ukrainiečių priešakines pozicijas ir artimas užnugario zonas.

„Rusijos pajėgos galbūt vykdo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų blokavimo kampaniją prie Avdijivkos, tačiau ši smarki ugnis greičiausiai yra oro ir artilerijos kovinis pasirengimas prieš naują Rusijos puolimo bangą“, - teigė ISW.

Kiti Rusijos tinklaraštininkai dabartines Rusijos ginkluotųjų pajėgų operacijas taip pat apibūdino kaip „parengiamąją paramą“ vėlesnėms atakoms. Pulkininkas Oleksandras Štupunas, Ukrainos Taurijos kariuomenės grupės atstovas spaudai, jau spalio 30 d. įspėjo, kad rusai ruošiasi „mėsos šturmams“ prie Avdijivkos ir tam tikslui rengia „Štorm Z“ dalinius, į jų gretas būsimoms atakoms verbuojant kalinius būsimiems išpuoliams be įrangos.

 

Analitikai pripažino, kad Rusijos pajėgos gali ruoštis pereiti prie tokių išpuolių, kuriems vadovautų pėstininkai po sunkiųjų artilerijos mokymų, kad kompensuotų didelius technikos nuostolius prie Avdijivkos spalio mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: