Tai neišvengiama. Artėja trečios bangos košmaras. Barabašas skelbia rusų savilikvidavimą  ()

Ruošiasi trečiajai didelio masto šturmo prieš Avdijivką Donecko srityje bangai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruošdamiesi trečiajai didelio masto šturmo prieš Avdijivką Donecko srityje bangai, rusų okupantai patobulino savo taktiką, tačiau ir toliau daugiausia slapstosi gyvenamuosiuose rajonuose bei slepiasi už civilių. Apie tai televizijos kanale FREEDOM pranešė Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

„Kaip buvo karšta mūsų kryptimi, taip ir lieka. Dešimtys artilerijos atakų iš patrankų ir raketų visame mieste. Šimtai į pozicijas. Jie šaudo iš minosvaidžių ir lėktuvų. Tai yra pasakyti, kad kažkas kardinaliai pasikeitė, tai ne, nepasikeitė. Mūšiai visą parą. Pozicijose niekada nebūna tylu. Dėl oro sąlygų pastarosiomis dienomis jie naudoja mažiau technikos, daugiau pėstininkų. Pastarosios 24 valandos nėra išimtis“,– sakė jis.

Barabašas taip pat pažymėjo, kad okupantai atakuoja kelių ir logistikos infrastruktūrą. Artilerijos ugnimi jie bombarduoja bet kokį judėjimą kelyje.

Jis taip pat pasidalijo savo prognozėmis dėl naujos Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimų bangos:

Pirmos bangos metu, spalio 10 d., ėjo kaip parade. Antros bangos - jau šiek tiek išsklaidė techniką ir žygiavo keliomis kolonomis. Greičiausiai daro išvadas. Kai kur, tikriausiai, viduriniosios vadovybės štabui, išaiškėjo, kad bukai vykdyti įsakymus yra kvaila –  tai nėra visiškai racionalu. Jie mokosi iš savo klaidų. Tikimės, kad ši trečioji banga greičiausiai bus daug galingesnė, tikriausiai daug labiau apgalvota nei ankstesnės dvi. Jie mokosi iš klaidų, tai jaučiasi“.

 

Barabašas pažymėjo, kad rusai turi daug gyvos jėgos. Jie taip pat turi daug resursų. Jis pažymi, kad rusai nestabdo aktyvių bandymų pulti tiek dieną, tiek naktį. Pranešama, kad Avdijivkos kryptimi gali būti apie 40 tūkstančių priešo karių, tačiau anksčiau buvo žinoma, kad iš viso Donecko kryptimi yra sutelkta net apie 100 tūkstančių karių. Donecko kryptis apima Avdijivkos ir Vuhledaro gyvenvietes.

 

„Veikla Vuhledaro kryptimi rodo, kad jie vis dar bando ir šen, ir ten. Bet tai, ką jie šiandien pradėjo Vuhledare, mano nuomone, atrodo, kad čia kažkoks planinis rusų tautos kaip tokios savilikvidavimas, be to, visa tai ateina iš Kremliaus. Žinodami, kad nėra prasmės eiti į Vuhledarą, jie vėl ten sumetė žmones“, – sakė MBA vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(3)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: