„400 000 armada. 3 dienos. Viskas bus sunaikinta.“ Skelbia apie košmarą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

P69 2023-11-03 23:37
Nelabai suprantu kokia naudota Rusijai iš tų senienų kai rezerve turi 4000 vnt. Ir tikrai Ukraine visų neištaškė žiūrint pagal oficialus duomenis. Greičiausiai jog didžioji dalis tiesiog išpuvusi ir netinkama naudoti. Pagal Oryx, patvirtintais duomenimis Ukraina sunaikino/užėme 83 vnt. Aišku ne viskas užfiksuota, bet žiūrint į tankų ir BMP nuostolius tai tikrai realistiški skaičiai. Kažkaip abejoju jog po 30 vnt. per diena sunaikina. Jeigu tokiu tempu naikintu kiekvieną dieną tai per 365d. išeitu 11000 D-30, o per 2 metus 22000. Kuomet Rusija tenaudojo 500 vnt. ir rezerve turėjo 4000, o kadangi gaminti nuo 1960m., tai greičiausiai iš tų 4000 tik kokie 1500-2000 panaudojami. O čia ukrainiečiai perspaudžia skaičius, kaip su tais "likviduotais rusų kariais" kurie neatitinka nei JAV, nei ES, nei kitų žvalgybų ar organizacijų skaičiuojamais skaičiais. Tiesiog daug kas "prirašoma" moralės pakėlimo atžvelgiu. https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/a ... pment.html
immortallt 2023-11-04 18:15
Oficialiai prieš karą turėjo berods 12000 artilierijos sistemų. Sunaiknta berods jau 8000. Tai turint omeny, kad pas maskolius visada visi skaičiai ir faktai išpūsti, tai tas likutis 4000, kurio didžiąją dalį naudoja (plius kažkiek per aplink gauta iš Š. Korėjos ar Kinijos) yra paskutiniai artilerijos pasispardymai. Ir neatidarys didelio srauto artilerijos tiekimo iš Kinijos ar Š. Korėjos, nes tiesiog tai logistiškai sudėtinga, už dyką tos šalys neduos, o ir už tai mokant brangiai, gavus sankcijas pagalvos ar beverta. Neliks artilerijos, nebegalės ginti savo minų laukų. Artilerija + tankai visada ir buvo neva maskolių stipriausia pusė, nes jūroje pralaimėjo ukrainiečiams, kai ukrainiečiai neturi laivų. Oro irgi visiškai nevaldo puolime. Ginantis įsitvirtintas pozicijas dar laikosi. Bet kai artilerija gintis nebegalėsi - nebelaikys ir oro gynyba,. Ir prieš pėstininkus nu netikiu, kad pritrūks amunicijos. Cluster munitions iš artilerijos paleis ir su vienu šūvių keliasdešimt ar kelis šimtus, priklausomai kaip susispietę bus sunaikinsi. O dar kai vėl reikės tuos 400 tūkst. atšalus orams pamaitinti, motyvacija dar labiau kris. Ir tikrai ne maskoliai pradėjo parenginėti savo karius, o tiesiog gatvėje pagavus parodo iš kurio galo "žaibai šaudo" ir paleidžia. Artilerijos naikinimo mastai išaugo pastaruosius 1,5 mėnesio. Kad prieš kelis mėnesius kai žiūrėjau, tarp skaičių neatitikimo kartais nebuvo. O jei paskaitysi ataskaitas atidžiai, rasi pastabas, kad suskaičiavo nuostolius iki kelių mėnesių atgal, tik patvirtintus ir tai tikrai neapima visko, nes jei išsitaškė į gabalus 10 žmonių, kur šiaip turėtų būti 3, jie rašo 3. Kad pučia skaičius - taip. Bet stipriai pūsti jiems irgi nėra naudinga, nes tada ginklų neduos vakarai daugiau, nes kam bereikia, jei maskoliai nebeturės su kuo pulti.
P69 2023-11-04 18:37
Nelabai suprantu iš kur čia trauki 8000 sunaikintos artilerijos sistemų. Iš kur čia tokie kosminiai skaičiai. Nu dėkim 2000, kad dvigubai, tada nieko nesakau. Šiame kare sunaikinta technika fiksuojama plačiai, dronai kamikadzes, žvalgybiniai, telefonai, tai jeigu suranda, nufotkina ar jeigu jau sunaikintas guli. Renkama iš įvairių šaltinių ir t.t., net su datomis daug kur. Čia kai kalba eina apie technika. Tai sakykim, paklaida priklausomai nuo technikos, 20-50%. Čia ir tai perspausti skaičiai. Na esmė pagal technikos verte, jeigu vertingas tai daug didesnė tikimybė, kad bus užfiksuotas kario, nes tai būtina. Ten kokie automobiliai tai gal ir 2x sunaikinta galo būti. Bet 8000 artilerijos sunaikinti, čia pieva. Kiek ukrainiečiai turi artilerijos? Sakai 1:10 skirtumas sunaikinimo (tipo tarp kiek pas ukrainiečių, ir kiek pas rusų)? Čia didžiausia skiedalai, tuo labiau jie toliau per atstumą stovi, su Javelinu ar quadcopteriu sunkiau sunaikinti, nes tiek nedatraukia, o quadcopteris 3 minutes su užtaisu paskrenda iki kol išsikrauna baterija.