„Trys peiliai į nugarą.“ Maskvai bus šokas. Ką daro buvusios Sovietinės respublikos  ()

Kišiniovas, Jerevanas ir Astana vienu metu ėmėsi veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys šalys posovietinėje erdvėje vienu metu ėmėsi žingsnių, kuriuos Kremlius greičiausiai vertins kaip „dūrį į nugarą“. Kalbame apie ketvirtadienį, lapkričio 2 d., priimtus Moldovos, Armėnijos ir Kazachstano sprendimus.

Moldovos finansų ministerija pranešė, kad nuo 1994 metų NVS nare esanti respublika šiai organizacijai nebeketina mokėti nario mokesčių. Be to, Moldovos lyderė Maia Sandu apkaltino Rusiją papirkus Moldovos rinkėjus.

„Anksčiau Rusijos Federacija pirko tuos žmones, kurie valdė Moldovą, dabar perka Moldovos piliečius“, – sakė prezidentė.

Savo ruožtu Armėnija iškėlė reikalavimą, kurį Kremlius gali suvokti kaip pasityčiojimą. Jerevanas pakvietė Rusijos Federaciją pasirašyti specialų susitarimą, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nebūtų suimtas Armėnijos teritorijoje pagal TBT orderį.

Pasak Armėnijos parlamento vicepirmininko Hakobo Aršakiano, Maskvai siūloma pasirašyti papildomą tarpvalstybinį susitarimą, kuris, kaip manoma, turėtų apeiti Romos statuso reikalavimus, kuriuos spalį ratifikavo pagrindinė respublikos įstatymų leidžiamoji institucija.

 

Tuo tarpu Kazachstanas, kuris, beje, kaip ir Armėnija, yra Rusijos karinė sąjungininkė KSSO, ketvirtadienį paskelbė iš Prancūzijos gausiantis oro gynybos sistemas „Ground Master 400“, kad sustiprintų šalies suverenitetą. Atitinkamas susitarimas buvo pasiektas po Prancūzijos lyderio Emmanuelio Macrono vizito į respubliką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(2)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: