„Kūnai buvo rasti su pirštinėmis ant rankų...“ Kraupu. Ką padarė „Hamas“  ()

„Mane gąsdina pranešimai apie greitosios pagalbos automobilių užpuolimą Gazoje, netoli Al-Shifa ligoninės.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gatvėje šalia ligoninės išsibarsčiusių kūnų vaizdai spaudžia širdį“, – sakė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

Prieš kelias dienas „Hamas“, prisidengdama sužeistaisiais, greitosios pagalbos automobiliais bandė išvežti savo vadus, apie tai sužinojo žvalgyba ir daugumą jų pašalino oro antskrydžiu.

Per spalio 7-ąją vykusias žudynes teroristai tikslingai žudė gydytojus, netgi žinodami, kur jie gyvena ir kur įsikūrusios klinikos pietų kibucuose. Gana sąmoninga taktika – taip galima padidinti aukų skaičių. Pirmieji buvo nušauti greitosios pagalbos medikai. Arabų jaunuolis, paramedikas, grįžo į festivalį Reime, nors galėjo išvykti – jis mirė bandydamas išgelbėti aukas.

MADA (taip vadinasi greitoji pagalba) direktorius Eli Binas parašė laišką A. Guterresui:Mūsų paramedikų kūnai buvo rasti su pirštinėmis ant rankų. Šiuos žmones „Hamas“ nužudė bandydama išgelbėti sužeistuosius.

Mūsų greitosios medicinos pagalbos vairuotojai buvo šaltakraujiškai nušauti tiesiog prie vairo. Mūsų greitosios pagalbos automobilius sudegino ir susprogdino „Hamas“ teroristai, siekdami užkirsti kelią bet kokiam bandymui gelbėti aukas. Antonio Guterresai, kodėl tikslinės atakos prieš „Magen David Adom“, Izraelio Raudonąjį kryžių, jūsų neišgąsdino?

 

Ne, JT neišgąsdino. Jiems visai nerūpi. Jiems ideali išeitis iš esamos situacijos būtų tokia: mus visus nužudyti, tik greitai, tada išreikšti susirūpinimą, pasirinktinai – verkti, o vakare uždarame vakarėlyje atšvęsti Palestinos ir Izraelio konflikto sprendimą.

Ne, viskas bus ne taip. Dabar ne 1943 m., o 2023 m., o žydai turi keletą kitų galimybių, rašo žurnalistas Sergejus Auslenderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(12)
(74)

Komentarai ()