[ŽT] Liko pora savaičių. Izraelis privalo suskubti  ()

Buvęs Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Barakas baiminasi, kad Izraeliui liko vos kelios savaitės sunaikinti „Hamas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu gali bandyti pradėti „ilgą ir sunkų karą“ prieš „Hamas“ teroristus, tačiau buvęs šalies ministras pirmininkas Ehudas Barakas baiminasi, kad Izraeliui liko vos kelios savaitės, kad šis klausimas būtų išspręstas. Pasak jo, vėliau visuomenės nuomonė JAV šiuo klausimu stipriai pasikeis ir toliau kovoti bus sunku, rašo „Politico“.

Ehudas Barakas, vadovavęs Izraelio vyriausybei 1999 - 2001 metais, pažymėjo, kad pastarosiomis dienomis JAV pareigūnų retorika pasikeitė ir vis dažniau raginama daryti humanitarinę pauzę. Užuojauta Izraeliui, kilusi iškart po spalio 7 d. „Hamas“ įvykdyto teroristinio išpuolio, dabar blėsta, sako Barakas.

 

„Matote, kad langas užsidaro. Aišku, kad artėjame prie nesutarimų su amerikiečiais dėl puolimo. JAV negali diktuoti Izraeliui, ką daryti. Tačiau negalime jų ignoruoti. Turėsime sutikti su Amerikos reikalavimais per artimiausias dvi ar tris savaites, galbūt greičiau“, – sakė buvęs Izraelio ministras pirmininkas, turėdamas omenyje Vašingtono, kaip pagrindinio Izraelio saugumo garanto, vaidmenį.

(8)
(4)
(4)

Komentarai ()