„Tai teisybė. Mes pralaimėsime.“ Šokas Ukrainai. Skelbiama, kas nutiko (Video)  (2)

Pranašumas ore ir naujausios technologinės priemonės gali tapti Ukrainos kariuomenės galia poziciniame kare su agresoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau ne mažiau svarbus kelyje į pergalę yra sovietinės biurokratinės sistemos kariniuose reikaluose pertvarkymas.

Apie tai interviu kanale „Naujienų fabrikas“ kalbėjo karys ir Ukrainos asociacijos „Mrija“ vadovas Jurijus Gudymenko.

V. Zalužno straipsnis yra absoliuti tiesa. Gerai, kad bent kas nors turi politinę atsakomybę atvirai pasakyti šią tiesą. Turime problemų su galingais Rusijos ginklais, priešo mobilizavimu. Reikia pakeisti žaidimo taisykles. Reikia kovos su rusų elektroniniu karu priemonių, didžiulio kiekio kovinių bepiločių orlaivių, nes jie veikia kaip maži ATACMS. Mūsų užduotis yra sunaikinti didžiulį jų technikos ir artilerijos kiekį. Mums reikia visko, kas dabar yra Rusijos privalumas: artilerijos, sviedinių ir žmonių. O aviacija galėtų pakeisti karo eigą“, – tikina Jurijus Gudymenko.

Anot kariškio, Rusija kaip „patrankų mėsą“ naudoja ne tik žmogiškuosius išteklius – tikrai bandoma didinti tankų, tolimojo nuotolio raketų gamybą, turi galingą „lancetų“ ir dronų paramą. Jie dirba gana efektyviai ir daro pažangą.

„Mūsų vienintelis būdas išgyventi – progresuoti greičiau nei jie. Tai galioja ne tik ginklams, pirkimams, bet ir mobilizacijos sistemos atnaujinimui. Apie tai jau šaukia visi: kariuomenė, ekspertai, kad mums reikia pakeisti požiūrį į mobilizaciją. Maža sovietų armija neįveiks didelės sovietų armijos.

 

Maža technologinė armija pajėgi nugalėti didelę sovietinę. Ir tam reikia atsisakyti daugelio dalykų, prie kurių yra įpratę generolai ir pulkininkai: visų šių begalinių ataskaitų, popierių, biurokratijos. Sunku. Kariuomenė yra didžiulė struktūra. Tai ne „korporacija“, kurioje jei darbuotojas nepatinka, jis atleidžiamas iš darbo. Armijoje viskas užtrunka, bet mums reikia, kad tai būtų greita ir efektyvu. Jei nepradėsime viso proceso pertvarkos, pralaimėsime“, – pabrėžė Jurijus Gudymenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(15)
(150)

Komentarai (2)