Totali desperacija. Rusija „maldauja“ išmaldos iš Egipto. Kas vyksta  ()

Žurnalistų teigimu, Egipto prezidentas Abdul Fattahas Al Sisi nusprendė grąžinti variklius Rusijos sraigtasparniams, kuriuos anksčiau tiekė Maskva. 150 variklių grąžinimas turėtų prasidėti kitą mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovybė bando susitarti dėl dalinio jau pristatytų ginklų sistemų susigrąžinimo iš tokių šalių kaip Pakistanas, Egiptas, Baltarusija ir Brazilija. Tai būtina norint papildyti karo prieš Ukrainą metu išleistas ginklų atsargas. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

Šių metų balandį, kai lankėsi Kaire, Rusijos pareigūnų delegacija paprašė prezidento Abdel Fattah Al Sisi grąžinti daugiau nei šimtą variklių Rusijos sraigtasparniams, kurių reikia karui tęsti. Duomenų apie tai yra iš trijų šaltinių. Pranešama, kad Al Sisi sutiko, o maždaug 150 variklių grąžinimas turėtų prasidėti kitą mėnesį.

 

2023 metais Rusijos Federacija taip pat bandė pirkti variklius atakos ir transporto sraigtasparniams iš Pakistano, Brazilijos ir Baltarusijos.

Nyderlandų „Oryx“ projektas, kuriame sekami duomenys apie Rusijos technikos praradimą, pažymi, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos prarado 132 sraigtasparnius. Iš jų 102 buvo sunaikinti, 28 buvo apgadinti, dar du pateko į Ukrainos gretas kaip karo grobis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(15)
(-7)

Komentarai ()