[Nuomonė] „Pilkoji zona“ plečiasi.“ Kovalenko apie įvykius kairiajame Dniepro krante. Kas vyksta  ()

Kairiajame krante esanti „pilkoji zona“ nestovi vietoje, nesustingsta, o, priešingai, kasdien plečiasi, absorbuodama ne tik pakrantės teritoriją, bet ir kaimus, kelius...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai neramina Rusijos vadovybę, kuri, net ir pakeitusi vieną vadą į kitą, šio proceso bent jau nesustabdė. Ir viskas dėl to, kad RF kovos su tokiais reiškiniais metodai yra gremėzdiški ir monotoniški ir daugiausia susideda iš vietų užpildymo biomase ir metalo laužu.

Šis metodas pasiteisino Zaporožės regione, kur, užuot apdairiai traukiantis į palankesnes pozicijas, kiekviena skylė buvo užpildyta būtent tokia biomase, sutelkiant milžiniškus žmogiškuosius išteklius gynybai 20 x 15 km kvadrate.

Bet kairiajame krante tai neveikia. Atrodytų, 7-osios motorizuotųjų šaulių divizijos daliniai buvo dislokuoti, 44 jau yra, 70-osios motorizuotųjų šaulių divizija ir 26-oji motorizuotųjų šaulių divizija nesėdi be darbo, 177-oji OP MP liemenėmis dengia Oleškio kraštus, taip pat yra tvirta 144-oji motorizuotųjų šaulių brigada mažosios Korsunės rajone. Be to, „Storm-Z“ buvo pradėta masiškai varyti į „pilkosios zonos“ zoną. Bet efekto nėra.

„Pilkoji zona“ atkakliai sugeria Krynkų kaimą, prasiskverbia į Koršunės ir Kozačių stovyklas, daugelyje vietovių praryja jas jungiantį kelią, itin apsunkina mobilių ROV grupių pažangą ir pradeda įsisavinti mišką. O miško plotas yra net daug svarbesnis objektas nei apgyvendinta vietovė, leidžianti „pilkajai zonai“ pradėti efektyviau apimti 2206.

 

Ir jie negali tiesiog stumti biomasės kairiajame  krante. Iš tiesų šioje konkrečioje zonoje turi veikti du elementai – mobiliosios perėmimo grupės ir artilerija. Tačiau rusams labai trūksta mobilumo, o kelias tarp pagrindinės „pilkosios zonos“ sienos nustojo būti saugus.

Šio sektoriaus artilerija neturi ugnies jėgos ir amunicijos paramos. Apskritai Dniepro karių padėtis nėra pati geriausia tiek dėl artilerijos kiekio, tiek dėl pačios vietos problemos - kairysis krantas yra žemesnis už dešinįjį, kuris turi pranašumą dėl aukščio.

 

Rusai bando išspręsti abi problemas iš karto, bet vis labiau antrą, nei pirmąją, masiškai naudodami KAB bombas ir tai yra pagrindinė, rimta problema spartesnei „pilkosios zonos“ plėtrai, tačiau net ir ji negali sulėtinti proceso.

ROV jau labai siauroje juostoje, maždaug 5 km pločio ir ne ilgesnėje kaip 40 km, sutelkė didžiąją dalį Dniepro pagrindinių pajėgų, sustiprintų keletu „Vostok“, kurios dabar yra pagrindinės Zaporožės pajėgos, padalinių. Vėlgi. Siaura juostelė. Plotis 5 km. Ilgis 40 km. Didžioji grupės dalis yra visame placdarme, tūkstančių kvadratinių kilometrų plote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: