[ŽT] Prasideda neįtikėtini įvykiai. Rusija prašo pagalbos  ()

Rusija, viena didžiausių ginklų gamintojų ir eksportuotojų pasaulyje, į savo klientus tiesia apverstą skrybėlę. Ar kas įmes kokį sraigtasparnio variklį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ rašo, kad Rusija kreipėsi į savo ginkluotės pirkėjus, tokius kaip Egiptas, Brazilija, Pakistanas ir Baltarusija, prašydama grąžinti sraigtasparnių variklius. Rusijai jų ėmė trūkti dėl karo Ukrainoje. Daug sraigtasparnių buvo numušti ar sunaikinti aerodromuose, bet daug jų tiesiog susidėvėjo ar turėjo būti ištraukti iš ilgalaikio saugojimo vietų ir dabar prašo remonto.

Teigiama, kad Egiptas sutiko grąžinti 150 variklių, o Rusija mainais atleis skolą už kviečius. Baltarusija Rusijai atiduos 6 „Mi-26“ variklius. Brazilija, kaip pranešama, su tuo nenori turėti nieko bendro, o Pakistanas savo sprendimą slepia.

„Twitter“ puslapis „Tendar“ pakomentavo šį straipsnį - „Rusijos karinės įrangos ir atsarginių dalių situacija yra tokia bloga, kad Maskva maldauja viso pasaulio atsiųsti tai atgal. Tai ypač aktualu tokioms šalims, kaip Indija, kurios remiasi Rusijos ginkluote. Jos turi rimtai sunerimti, kad pasibaigus atsargoms Rusija nebepajėgs jų tiekti“.

 

Tuo tarpu Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenko pažymėjo, kad Rusija į frontą jau seniai siunčia ginklus, kuriuos buvo pažadėjusi kitoms šalims - pavyzdžiui, Armėnijai ir Indijai skirti ginklai buvo panaudoti kare prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(17)
(46)

Komentarai ()