„Gali būti, kad jie jau yra.“ Tai rimta. Į Ukrainą ateina 3 divizionas karo monstrų  ()

Divizionų skaičius šalyje padidės iki trijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemą netrukus sustiprins geriausia pasaulyje laikoma nauja priešlėktuvinių raketų sistema „Patriot“. Divizionų skaičius šalyje padidės iki trijų.

Apie tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas lapkričio 10 dieną kalbėjo Ukrainos televizijos kanale, praneša Dialog.UA.

Ukraina šią sistemą gaus. Kaip ir kada neskelbiama. Ji jau gali būti Ukrainoje arba atvykti vėliau. Saugumo klausimas yra svarbiausias. Mums bus suteikta ši sistema, būtinai... Jau turime du „Patriot“ divizionus, bet jų, kaip ir sparnuotųjų raketų, per daug nebūna. Mums reikia daugiau sistemų, kad būtų užtikrinta apsauga. „Patriot“ divizionas geras tuo, kad gali numušti ne tik lėktuvus ir sraigtasparnius iki 150 km atstumu, bet jis taip pat gali numušti ir balistiką“, – sakė kariškis.

Jis patikslino, kad sistemą Ukrainai pristatys Vokietija. Anksčiau Berlynas oficialiai patvirtino šį faktą.

„Bus ir kiti (oro gynybos tipai – red.). Turime persiginkluoti vakarietiškomis sistemomis: bus vokiečių IRIS, bus „Gepard“, NASAMS. Bus „Hawk“. Dabar dar viena specialistų grupė, kuri mokosi Ispanijoje, kad įvaldytų šį  kompleksą“, – pridūrė Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(278)
(13)
(265)

Komentarai ()

Susijusios žymos: