[ŽT] Gal tą reikia padaryti ir Lietuvoje? Neįtikėtina, ką su rusais daro Suomija  ()

Naujoji taisyklė galioja nuo lapkričio 9 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos pasieniečiai neįleidžia į šalį rusų, važiuojančių dviračiais, praneša „Fontanka“, remdamasi žmonėmis, kuriems nebuvo leista įvažiuoti. Pasak pasieniečių, naujoji taisyklė galioja nuo lapkričio 9 d.

„Raštiško patvirtinimo niekur gauti neįmanoma, bet dviratininkai apsukami. Paskambinome Suomijos pasieniečiams ir jie tai patvirtino. Aš asmeniškai šiandien buvau neįleistas“, - šaltiniui sakė vienas iš skaitytojų.

Kalbama apie patikros punktus „Vaalimaa“, „Imatra“ ir „Nuiamaa“. Pasak tarnybos, Suomijos sieną legaliai kirsti galima tik autobusu.

Pasak internautų, Rusijos pasieniečiai žino, kad suomiai neįsileidžia dviratininkų, tačiau naujo ribojimo priežasčių nežino. Suomijos pasieniečiai taip pat nepateikia jokio paaiškinimo.

 

Rugsėjį Helsinkis įvedė draudimą į Suomiją įvažiuoti lengviesiems automobiliams rusiškais numeriais, po Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Dabar rusiškais automobiliais sieną su šalimi kirsti galės tik ES piliečiai ir jų šeimų nariai. Draudimas galioja visiems lengviesiems automobiliams, kuriuose yra mažiau nei 10 sėdimų vietų. Visi automobiliai, kurie jau įvažiavo į šalį, turi išvažiuoti per šešis mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(272)
(13)
(259)

Komentarai ()