[ŽT] Istorinis įvykis. Čekijos ir Taivano vyriausybės pasirašė susitarimą. Kas vyksta  ()

Čekijos Respublikos ir Taivano vyriausybės pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo padedant atkurti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano ir Čekijos susitarime, kurį pasirašė abiejų šalių sostinėse esantys ambasadoriai, numatomas bendras darbas atkuriant vandens ir energetikos sistemas.

Kaip pažymi leidinys, po Rusijos invazijos Ukrainoje plačiai paplitusi simpatija Taivanui, o daugelis taivaniečių įžvelgia paraleles tarp padėties Ukrainoje ir grėsmės, kurią jų šaliai kelia Kinija.

Pažymima, kad Taivanas paaukojo daugiau kaip 100 mln. dolerių humanitarinės pagalbos ir prisijungė prie Vakarų sankcijų Rusijai.

Čekijos vyriausybės įgaliotinis Ukrainos atstatymo reikalams Tomáš Kopeční gyrė Taipėjų kaip puikų sąjungininką, nepaisant to, kad tarp šalių nėra oficialių diplomatinių ryšių (Taivanas neturi oficialių diplomatinių santykių su jokia Europos šalimi, išskyrus Vatikaną).

 

„Mes labai džiaugiamės, kad šalį, kuri mus gina mūsų vardu, Ukrainą, kartu su mumis remia mūsų didysis sąjungininkas ir draugas Taivanas“, - sakė jis.

Taivano užsienio reikalų ministro pavaduotojas Roy Lee sakė, kad pagalba Ukrainai bus išplėsta į kitas sritis, siekiant padėti atkurti normalią padėtį „Ukrainai artėjant prie galutinės pergalės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(40)
(0)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()