Priešui nepalinkėsi. Kraupus narkomanų ir alkoholikų likimas rusų kariuomenėje  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba paaiškino, kodėl Rusijos pajėgose siaučia girtuokliavimas ir narkomanija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadai dažnai baudžia narkomanus ir alkoholikus, siųsdami juos į šturmo būrius, kurie faktiškai virto baudžiamaisiais daliniais, teigiama Jungtinės Karalystės žvalgybos ataskaitoje.

Britų žvalgyba remiasi nepriklausomo Rusijos leidinio „Verstka“ duomenimis, pagal kuriuos iki 15% Ukrainoje dislokuotų Rusijos karių vartoja narkotikus, ypač amfetaminus ir kanapes. Teigiama, kad narkotikų lengva gauti net ir priešakinėse linijose.

Yra daugybė pranešimų apie didelius drausmės pažeidimus, nusikaltimus ir net mirtis, susijusias su piktnaudžiavimu alkoholiu tarp Rusijos karių Ukrainoje. Teigiama, kad Rusijos vadai baudžia piktnaudžiaujančius alkoholiu ir narkotikais, siųsdami juos į šturmo būrius, kuriuose šansai išgyventi yra itin menki.

 

Jungtinės Karalystės žvalgyba pažymi, kad pagrindinė žemos drausmės ir piktnaudžiavimo narkotikais priežastis Rusijos pajėgose yra rotacijos stoka ir nesugebėjimas atitolti nuo fronto linijos. Kitaip tariant, nuovargis - fizinis ir psichologinis - skatina rusus griebtis kvaišalų.

(30)
(2)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: