[ŽT] Forsuoti Dnieprą. „20 km gylio placdarmas. 63‑65 000 kareivių.“ Ždanovas skelbia didžiulį puolimą  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi galingam smūgiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiajame Dniepro krante Chersono srityje vyksta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijos. Šiuo metu Ukrainos kariuomenė dirba kurdama placdarmą tolesnėms puolamosioms operacijoms. Atsargos karininkas ir karo ekspertas Olegas Ždanovas televizijai „Apostrof TV“ paaiškino, kokios yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų perspektyvos kairiajame krante esančioje Chersono srityje.

Placdarmo kairiajame Dniepro krante Chersono srityje plėtojimas suteikia mums galimybę bent šiek tiek nustumti priešo artileriją, kad nebūtų apšaudomas dešinysis Dniepro krantas. Kalbant apie sunkiąją techniką, norint prasiveržti per Dnieprą, būtina turėti ne mažiau kaip 20 km gylio placdarmą, kad priešo artilerija negalėtų pažeisti Dniepro perėjų. Bet kuriuo atveju šiandien kairiajame krante mums pavyko ta prasme, kad mūsų kariuomenės buvimas ten gali tapti tolesnio puolimo plėtojimo pagrindu“, - sako Ždanovas.

Ekspertas įvertina, kad priešakinio fronto prieigų išplėtimas padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: „Jei išlaisvinsime Oleškus arba Novaja Kachovką, sukursime daugiau kaip 20 km gylio placdarmą. Tokio placdarmo buvimas suteikia mums galimybę vykdyti plataus masto operaciją, siekiant forsuoti Dnieprą. Tokiu atveju priešas gali perkelti karius iš kitų krypčių, nors šiandien jų ten yra apie 63-65 000. Taip, tai daugiausia mobilizuoti kariai, o ne kadriniai. Bet jie ten yra. Iki šiol Rusijos vadovybė dar nėra visiškai sutelkusi savo turimų pajėgų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(3)
(58)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: