"Facebook" startavo paslauga "Places"  (19)

Praėjusį trečiadienį kompanija "Facebook" pristatė naują paslaugą "Places", kuri leidžia vartotojams vienas su kitu dalintis informacija apie jų buvimo vietą ir lengviau atrinkti su buvimo vieta susijusią informaciją. Kol kas paslauga veikia tik JAV, tačiau jau dabar atsiranda nemažai jos kritikų, reiškiančių susirūpinimą vartotojų informacijos privatumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa ,pavadinta „Facebook Places“, naudodama palydovines technologijas, leidžia vartotojams prisiregistruoti ir savo draugams nurodyti tikslią buvimo vietą. Šios programos kritikai teigia, kad tokia paslauga "vartotojus įstums į grėsmingą situaciją ir padidins įsilaužimų, persekiojimų ir priekabiavimo atvejų skaičių". Taip pat jie pabrėžia, kad didžioji populiariausio pasaulyje socialinio tinklo „Facebook“ dalis nesuvokia šios programos esmės ir galimų grėsmių. Ši paslauga jau yra startavusi, tačiau ja gali naudotis tik JAV gyventojai. „Facebook“ greitu metu ketina programą išplėsti ir pritaikyti pasauliniu mastu.

Žmogaus teisių sergėtojas Ericas Kingas iš organizacijos „Privacy International“ teigia, kad „Facebook“ vartotojai nesuvokia galimos grėsmės, nes jų draugų sąrašuose yra nemažai tokių asmenų, kurių jie net nepažįsta arba pažįsta labai mažai. E. Kingas sako: „Naudodami šią programą žmonės viešai praneš, kad jų šiuo metu nėra namuose ir informuos, kur tiksliai jie yra. Tai yra neįkainuojama informacija įsilaužėliams ir vagims. Taip pat kiti žmonės žinos, kur jūs esate, jums to nežinant.“

„Facebook“ teigia, kad prieš aktyvuodamas šią programą, vartotojas yra supažindinamas su visomis jos sąlygomis, kuriose išaiškinamos potencialios grėsmės. Ši programa pasirodė kelios dienos po to, kai kompanijos „Google“ vadovas Ericas Shimdtas pateikė pasiūlymą, jog ateityje jaunimas turėtų turėti galimybę pasikeisti savo internetinę tapatybę, siekiant "atsiriboti nuo savo kibernetinės praeities ypatumų".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (19)