„Rusija pralaimėjo strateginį mūšį.“ Neįtikėtina žinia. JAV skelbia didžiulę Ukrainos pergalę  (0)

Rusijos Federacija prarado galimybę panaudoti Juodąją jūrą kaip trampliną destabilizuojančiai veiklai kitose pasaulio šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos portalas iltalehti.fi skelbia, kad Ukrainai pavyko atidaryti Juodosios jūros laivybos kelius.

Žinia iš Jungtinių Valstijų: Ukrainai pavyko atidaryti Juodosios jūros laivybos kelius.

Rusijai nepavyko sumažinti Ukrainos grūdų eksporto. Pasak aukšto JAV valstybės departamento pareigūno, Ukrainos karinė sėkmė Juodojoje jūroje leido atidaryti laivybos kelius. Apie tai pranešė „Reuters“.

Be to, anonimiškumo pageidavęs pareigūnas sakė, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija paprašė Kongreso skirti daugiau finansavimo Ukrainai. Jis mano, kad didelė dauguma pritaria papildomam finansavimui.

Prezidentas  Volodymyras Zelenskis taip pat pranešė, kad iniciatyva Juodojoje jūroje, kur pirmą kartą pasaulyje pradėjo veikti Ukrainos karinio jūrų laivyno bepiločių orlaivių flotilė, perėjo Ukrainai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos privertė agresorių bėgti iš rytinės akvatorijos dalies ir perdislokuoti savo karo laivus.

 

Be to, Kyjivui pavyko užtikrinti vakarinės Juodosios jūros akvatorijos dalies apsaugą, kurioje veikia Ukrainos sukurti jūrų koridoriai grūdų eksportui. Svarbus tampa ir Dunojaus regionas, pažymėjo šalies vadovas.

Pasak prezidento, dėl Ukrainos pusės veiksmų Rusijos Federacija prarado galimybę panaudoti Juodąją jūrą kaip trampliną destabilizuojančiai veiklai kitose pasaulio šalyse.

Visa tai rodo, kad Ukrainos bendradarbiavimas su kitomis regiono valstybėmis turėtų būti stiprinamas. Prezidentas padėkojo šalims, kurios aktyviai dirba šia kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(268)
(8)
(260)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)

Susijusios žymos: