Konfliktas neišvengiamas. Kadyrovas buria vasalus. Artėja Trečiasis Čečėnijos karas (Video)  ()

Čečėnijos lyderis aktyviai stiprina savo asmeninę kariuomenę, kuria naujus dalinius ir vadina juos istorinių asmenybių, kovojusių prieš Maskvą, vardais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepilnametis Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo sūnus Adomas jau yra gavęs 9 valstybinius apdovanojimus už viešą ruso sumušimą.

Tai labai nerimą keliantis signalas Kremliui. Apie tai savo tinklaraštyje rašo garsus Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Eksperto teigimu, apdovanojimai Kadyrovui jaunesniajam yra įtakingų Rusijos Federacijos asmenų vasalinė priesaika Čečėnijos režimui.

Čečėnija... buria aplink save vasalus. Priežastis, beje, gana objektyvi: jei „žemyninė“ Rusijai vis dėlto nutiks katastrofa ir ji pradės fazinį perėjimą atgal į viduramžius, tada jos teritorijoje labai greitai pradės formuotis specifinė demarkacija. Ir tada dideli konglomeratai bus matuojami kaip viduramžiais: pagal jų „siuzerenų-vasalų“ sistemų kiekį ir kokybę“, – aiškino ekspertas.

Jis perspėjo, kad Maskvos bandymas grąžinti situaciją į teisinę valstybę ir perimti Čečėnijos kontrolę sukels nelaimę. Šiuo atveju greičiausiai bus trečias karas tarp Maskvos ir respublikos.

„Dvi vystymosi fazės negali egzistuoti toje pačioje teritorijoje, todėl tarp Čečėnijos ir Rusijos neišvengiamai kils naujas konfliktas“, – pabrėžė ekspertas.

 

Verta paminėti, kad R. Kadyrovas yra vienas iš nedaugelio Rusijos regioninių lyderių, turinčių savo jėgos išteklius. Ir Čečėnijos lyderis aktyviai stiprina savo asmeninę kariuomenę, kuria naujus dalinius ir vadina juos istorinių asmenybių, kovojusių prieš Maskvą, vardais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(4)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: