„Smogė į 2 kolonas...“ Rusai pasiuntė 2 batalionus į „apgaulingą manevrą“. Prasidėjo košmaras... (Foto)  ()

Pranešama, kad 76 Rusijos kariai žuvo per Ukrainos išpuolį Chersono regione, kai jų vadai juos panaudojo kaip masalą arba „gyvus taikinius“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-20 „Smogė į 2 kolonas...“ Rusai pasiuntė 2 batalionus į „apgaulingą manevrą“. Prasidėjo košmaras... (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai pasiuntė 2 batalionus į „apgaulingą manevrą“. Ten jų laukė HIMARS pasala...

Pranešama, kad 76 Rusijos kariai žuvo per Ukrainos išpuolį Chersono regione, kai jų vadai juos panaudojo kaip masalą arba „gyvus taikinius“.

Apie tai rašo soc. tinklo „X“ vartotojas @ChrisO_wiki.

„Telegram“ kanalas „VČK-OGPU“ praneša, kad incidentas įvyko lapkričio 10 d., jame dalyvavo Centrinės karinės apygardos 41-osios jungtinės ginkluotės armijos 35-osios atskirosios motorizuotosios šaulių brigados kariai.

Pasak šaltinio, 35-ajai brigadai buvo įsakyta pasiųsti du batalionus į Hola Prystanės rajoną Rusijos kontroliuojamame kairiajame Dniepro krante, į pietvakarius nuo Chersono miesto. Tai buvo numatyta kaip „apgaulingas manevras“, siekiant suklaidinti ukrainiečius dėl Rusijos ketinimų.

„35-osios motorizuotosios šaulių brigados 1-ojo motorizuotųjų šaulių bataliono kariai buvo sulaipinti į transporto priemonę be tinkamos įrangos ir, kaip dalis dviejų kolonų, išvyko į Hladkivkos rajoną. Jiems atvykus į Hladkikvą, į abi kolonas smogė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, dėl ko žuvo 76 kariai.

Hladkikva yra maždaug 25 km nuo Ukrainos valdomos Dniepro pusės. Sprendžiant iš aukų skaičiaus, tikėtina, kad tai buvo HIMARS smūgis. Teigiama, kad vyksta tyrimas, tačiau „bandoma nuslėpti akivaizdžiai nusikalstamo vadų įsakymo faktą, dėl kurio kariškiai atsidūrė gyvo taikinio vaidmenyje“, – rašo „VČK-OGPU“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: