Ukrainos puolimas sustabdytas. Okupantai rado kraupų sprendimą  ()

Gynybos pajėgos buvo priverstos atidėti puolimą kairiajame Chersono krante dėl Kachovkos hidroelektrinės sunaikinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai jau nustūmė Rusijos ginkluotąsias pajėgas 3-8 kilometrus nuo Dnipro kairiojo  kairiajame Chersono krante. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sekasi, tačiau viskas įvyko vėluojant, teigia buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikijus.

„Dabar čia - labai svarbus placdarmas. Tiesą sakant, dabar grįžome prie plano, kuris buvo vasaros pradžioje ir kurį, deja, teko ilgam atidėti po to, kai mūsų priešai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką. Dabar nereikia slėpti, kad mūsų pavasario-vasaros puolimo pirminiame plane buvo ne tik „Surovikino linijos“ sulaužymas Zaporižioje, bet ir išsilaipinimas kairiajame Chersono regiono krante, placdarmo sukūrimas ten ir veiksmai visos jų gynybinės struktūros užnugaryje, kuris šioje pusėje nesaugomas“, – sakė Dikijus.

Pasak jo, rusai paruošė tris galingas gynybos linijas, saugančias nuo puolimo iš šiaurės, tačiau nebuvo pasirengę atremti puolimo iš vakarų.

Deja, tada jie rado sprendimą – baisų, nusikalstamą, bet veiksmingą. Kachovkos hidroelektrinės sprogimas privertė mus planus atidėti trims mėnesiams, bet grįžome prie šio plano. Po labai ilgų parengiamųjų darbų, kurie buvo padaryti Specialiųjų operacijų pajėgų dėka, mes paleidome jūrų pėstininkų korpusą ir dabar galime pasakyti, kad mes ne šiaip čia. Sukurtas placdarmas ir jie negalėjo mūsų išmesti atgal per Dniprą. Šiuo metu vyksta placdarmo išplėtimas, kuris vos prieš porą savaičių buvo neįmanomas“, – pridūrė Dikijus.

(160)
(25)
(135)

Komentarai ()

Susijusios žymos: